A trecut la Domnul fratele Petre Marian Ianoș, OFMCap.

Cu adâncă tristețe și profundă suferință, frații capucini împreună cu familia Ianoș, vă anunță că fratele Petre Marian Ianoș s-a întors în casa Tatălui Ceresc.

Fratele Petre-Marian Ianoș s-a născut la data de 21 ianuarie 1956 în localitatea Corhana (NT). După evenimentele din decembrie 1989 a plecat în Italia pentru a începe formarea în cadrul Ordinului Fraților Minori Capucini, în Provincia Venetă a Ordinului, unde a emis profesiunea simplă în ziua de 12 septembrie 1993.
La cererea superiorilor majori s-a transferat în Provincia de Napoli a aceluiași Ordin, de unde a fost trimis la Seminarul Serafic „Fericitul Ieremia” din Onești în 1994, unde a emis profesiunea solemnă pe 06 septembrie 1998.
A activat ca prefect de studii și disciplină la Seminarul din Onești până în anul 2000, când a fost transferat la Napoli, unde a activat în diferite convente ale Provinciei: Pozzuoli, S. Eframo Vecchio, Castellammare di Stabia, Nola. În anul 2009 a revenit în Custodie, activând în conventele de rit oriental de la Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș până în anul 2015. La capitulul electiv din anul 2011 a fost ales consilier al custodiei, misiune îndeplinită în cadrul unui mandat de trei ani, iar în anul 2017 a fost numit secretar al Custodiei.

Înmormântarea va avea loc la Onești, Sanctuarul Ferecitul Ieremia, în ziua de miercuri 17.07.2019 la ora 10.30.

Dumnezeu să îl primească în Patria celor drepți și să îl răsplătească pe fratele Marian pentru tot binele făcut Custodiei Fraților Capucini și poporului lui Dumnezeu!

Comentariu (1)

  1. Anton Ivanov 15 iulie 2019 at 12:28

    O veste neașteptată care m-a lăsat fără cuvinte. Condoleanțe familiei…

    Reply

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.