Zile de formare la Onesti

„Să reaprindem flacăra carismei noastre”

Răspunzând acestui îndemn (din 8 dec. 2008) al Ministrului General, fr. Mauro Johri, Frații Capucini implicați în animarea fraternă și în formarea inițială și permanentă din Custodia „Fericitul Ieremia” s-au reunit la Onești pentru 3 zile de meditare asupra unor teme importante nu numai pentru membrii Custodiei, dar și pentru toți credincioșii care se încredințează mijlocirii Fericitului Ieremia, atât la Onești cât și în alte localități unde aceștia își trăiesc carisma și își desfășoară activitatea.
Temele de reflecție au fost propuse în serii de două meditații zilnice (dimineața și după amiaza) de către Fr. Cristian Lupu OFM Cap, (proaspăt reîntors printre noi de la studii doctorale și căruia îi urăm și pe această cale un călduros „Bun venit!”) și s-au referit la aspecte importante și complexe din viața Ordinului și a Bisericii, cum ar fi:
– Autoritatea ca slujire (rolul superiorilor în fraternitate)
– Măreția și importanța Sacerdoțiului, atât ministerial cât și comun (având ca punct de plecare două meditații ale Fr. Raniero Cantalamessa)
– Maria, mama și modelul preotului
– Fericitul Jose Tous y Soler (recent beatificat), model de constanță și dăruire capucină.
– O analiză și o meditație asupra vieții ecleziale catolice, având ca punct de plecare Scrisoarea Pastorală a Sf. Părinte Benedict către catolicii irlandezi, din 19 martie 2010.
Fr. Leon Budău i-a îndemnat pe cei prezenți, ca și pe ceilalți confrați capucini, la regăsirea spiritului de rugăciune comunitar și personal, la trăirea umilinței, a iubirii fraterne, a constanței, a dăruirii și a deschiderii față de noile sfidări cu care se confruntă o societate tot mai secularizată, tot mai fragmentată, tot mai relativizată si dezorientată, societate pentru care să devenim repere de credință, repere morale, reazem pentru cei aflați în căutarea unui sprijin spiritual sau material.
Sub ocrotirea Mamei cerești și a Fericitului Ieremia și cu dorința sufletească de a trăi cele meditate în aceste trei zile, frații s-au întors încărcați sufletește în fraternitățile de proveniență, după ce și-au dat întâlnire la următoarele două evenimente importante: hirotonirea primului confrate preot format integral în țară (Iași, 11 iunie) și profesiunea solemnă a 3 frați studenți de la Roman (Onești, 31 iulie)

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.