„Vino, slujitor bun și credincios!”

„Vino, slujitor bun și credincios!”   

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Începutul primăverii, în care întreaga natură renaște, ne aduce aminte și de nașterea pentru cer a fericitului Ieremia Valahul, care în urmă cu 389 de ani, pe 5 martie, a trecut la cele veșnice, după o viață dăruită în întregime slujirii lui Dumnezeu și a aproapelui.     

Frații capucini din Onești au anticipat cu o zi comemorarea evenimentului – care în acest an coincidea cu Miercurea Cenușii – fiind precedată de alte două zile mai intense de pregătire și reflecție asupra sfințeniei; așadar, în cadrul sfintelor Liturghii celebrate pe 2 și 3 martie, părintele predicator, Mihail Vacaru, director al Seminarului capucin din Onești, i-a invitat pe credincioși la trăirea sfințeniei, deoarece aceasta nu doar că le este accesibilă tuturor, însă revine ca o datorie pentru fiecare.

În acest sens, fericitul Ieremia a fost propus ca model, el care a învățat în familie să trăiască în sfințenie, concretizând această învățătură în consacrarea vieții sale lui Dumnezeu și în slujirea celor care aveau nevoie de ajutorul său, știind să observe în fiecare prezența lui Cristos.

Sfânta Liturghie din seara de 4 martie a fost prezidată de pr. Leon Budău, custode al fraților capucini din România. În cadrul celebrării a fost oferit și uleiul pentru lampa votivă din partea credincioșilor din localitatea Prealea împreună cu pr. Richard-Vasilică Toth, care a fost și predicatorul acestei Liturghii. În cuvântarea ținută, pornind de la exemplul bunului samaritean, pr. Richard a îndemnat la alegerea binelui în viața noastră, fiind atenți la calitatea faptelor noastre și păzindu-ne de păcatul mândriei.

Fie ca exemplul vieții fericitului Ieremia să ne însoțească într-un chip deosebit în acest timp sfânt al Postului Mare.

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.