Valea Mica: Vizita relicvei fericitului Ieremia


Comunitatea din Valea Mică, într-o atmosferă de sărbătoare, a trăit un eveniment memorabil, joi, 17 mai 2018, prin prezența relicvei fericitului Ieremia, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aducerea moaștelor sale în țară.

Alături de credincioșii parohiei, îmbrăcați cu costume tradiționale, au luat parte și credincioși din comunitățile învecinate împreună cu păstorii lor.

După primirea solemnă a casetei cu relicva prețioasă, a salutului din partea părintelui paroh, preoți și credincioși ne-am îndreptat în procesiune spre biserică, unde am luat parte la recitarea sfântului Rozariu cu Litania lauretană, și apoi la celebrarea sfintei Liturghii solemne.

Părintele Ubaldo Oliviero, ca reprezentant principal al acestui pelerinaj, ne-a vorbit despre importanța acestui eveniment, iar părintele Albert Goșman ne-a oferit cuvântul de învățătură, prezentându-ne drumul de sfințenie pe care l-a parcurs fericitul Ieremia, începând din familie, unde a primit o educație profund religioasă și unde a încolțit și vocația sa la viața consacrată.

Acest drum spre desăvârșire – spunea părintele predicator – trebuie să-l urmăm fiecare dintre noi, conform vocației primate de la Dumnezeu, devenind și noi, asemenea fericitului Ieremia, oameni ai credinței, ai rugăciunii, carității, milostivirii, ai păcii, având la temelie o profundă devoțiune față de Isus Euharisticul și față de sfânta Fecioară Maria, Măicuța noastră cerească.

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit pentru privilegiul de a fi prima comunitate care participă la acest pelerinaj și pentru toate harurile pe care Dumnezeu ni le-a oferit pentru meritele acestui slujitor credincios al său. După celebrarea euharistică, la care ne-am rugat și pentru ridicarea la demnitatea de sfânt a fericitului Ieremia, credincioșii pe rând au atins cu respect și prețuire relicva fericitului Ieremia, încredințându-i prin rugăciune, intențiile și dorințele pentru binele familiilor lor. Mulți participanți și-au exprimat bucuria și impresiile frumoase pe care le-au trăit la acest minunat și memorabil eveniment.

Pr. Laurențiu Cucuteanu

Valea Mică: Vizita relicvei fericitului Ieremia (17 mai 2018)

Preluat de pe www.ercis.ro

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.