Urziceni – Sfințirea Bisericii „Sfântul Anton de Padova” (14 iunie 2014)

Sfințirea Bisericii „Sfântul Anton de Padova”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În viața fiecărei comunități există momente de  har. Pentru comunitatea credincioșilor din Urziceni, ziua de sâmbătă, 14 iunie 2014, va rămâne memorabilă, deoarece după ani de așteptare, au avut marea bucurie de a participa la sfințirea bisericii din comunitatea lor.

La această celebrare, au răspuns invitației ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop de București, Pr. Leon Budău, Custode al Fraților Capucini din România, Pr. Ovidiu Dancă, delegat din partea Preasfințitului Vincențiu, Episcop de Slobozia și Călărași, Domnul Cristea Nicolaie , viceprimar al Municipiului Urziceni,  preoți și invitați. 

Alături de ÎPS Ioan Robu, preoții participanți au concelebrat Sfânta Liturghie de sfințire și consacrare a Bisericii „Sfântul Anton de Padova” din comunitatea credincioșilor din Urziceni.  

În omilie, ÎPS Ioan Robu a menționat importanța omului sărac sufletește, care se apropie de Dumnezeu în Casa Domnului și găsește apa harului dumnezeiesc, care acoperă păcatele, căci în jurul altarului se comemorează memorialul  Paștelui, care redobândește omului demnitatea de fiu al lui Dumnezeu.   

Cu mare recunoștință, enoriașii au adus mulțumire lui Dumnezeu, că după mulți ani de stagnare a lucrărilor de construcție, cu multe speranțe și rugăciuni, au văzut biserica din comunitate lor terminată, sfințită și consacrată.

În încheierea sărbătorii, am adus mulțumiri lui Dumnezeu pentru această comunitate, care și-a păstrat credința în momentele dificile de încercare și au perseverat în ridicarea acestui lăcaș de cult, de care comunitatea avea atâta nevoie. De asemenea, am evidențiat grija și deschiderea pe care a avut-o comunitatea din Urziceni pentru toți păstorii lor, cărora le-a creat momente de apartenență, ca într-o mare familie creștină.

Biserica „Sfântul Anton de Padova” va avea cu siguranță un loc aparte, atât în patrimoniul cultural  al comunității, dar mai ales în patrimoniul spiritual al fiecărui credincios din Urziceni.

Dumnezeu să binecuvânteze munca și truda tuturor celor care contribuit la ridicarea Casei Domnului din Urziceni!

Fr. Romeo Horvat, O.F.M. Cap.
Administrator Parohial       

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.