Onești – Curs festiv pentru absolvenții Liceului Teologic „Fericitul Ieremia (28 mai 2014)

Gaudeamus igitur!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Miercuri, 28 mai 2013, Promoția 2010-2014 a Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” din Onești a marcat, într-un cadru festiv, finalizarea celor patru ani de liceu. Sărbătoarea a început cu sfânta Liturghie oficiată de pr. Leon Budău, custodele Fraților Minori Capucini din România, alături de care au concelebrat pr. Cristinel Ghiurca, directorul liceului, și pr. Mihail Vacaru, directorul spiritual.

După sfânta Liturghie, în sala de festivități a liceului s-a desfășurat festivitatea “Ultimul clopoțel”, care a fost deschisă cu imnul studențesc „Gaudeamus igitur”, cântat de corul liceului, dirijat de prof. Aristică Vaida, după care cei 49 de tineri au rostit “prezent” pentru ultima dată din postura de elevi, la strigarea catalogului.

Diriginții celor două clase, prof. Ioan Paliștan și prof. Monica Scripcaru, au ținut câte un discurs, fiecare evidențiind aspectele relevante care au caracterizat clasele de elevi încredințate în cei patru ani de studiu, îndemnându-i să abordeze viața cu optimism, responsabilitate și credință în Dumnezeu. De asemenea, reprezentanții absolvenților au mulțumit dascălilor pentru răbdarea și măiestria didactică.

În numele tuturor seminariștilor, unul dintre elevi a adus o mulțumire aparte Ordinului Fraților Minori Capucini, Custodia “Fericitul Ieremia”, pentru susținerea și sprijinul acordat în inițierea și formarea lor. În mod deosebit au fost evidențiați formatorii lor direcți, pr. Mihail Vacaru și fr. Irinel Lenghen.  

Un moment deosebit l-a constituit înmânarea diplomei de excelență, de către părintele director, elevului Eusebiu Jitaru, șeful Promoției 2014 a Liceului Teologic “Fericitul Ieremia”, care, la rândul lui, a înmânat “cheia succesului” elevei Raluca Vrânceanu din clasa a XI-a B. Fiecare diriginte a înmânat diplome de absolvire, iar elevii le-au acordat profesorilor diplome de recunoștință, cu mulțumiri și cu mențiunea că “Trebuie întotdeauna să-ți dăruiești inima pentru a o câștiga pe a altora”.

La final, părintele director, Cristinel Ghiurca, a adresat câteva urări absolvenților, iar după încheierea festivității din cadrul liceului, sărbătoriții au participat la Marșul absolvenților, organizat de Primăria Municipiului Onești și de Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Prof. Monica Grosu

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.