Triduum Solemn de pregătire la Sărbătoarea Aniversării a 30 de ani de la beatificarea fericitului Ieremia (ziua a III-a)

Fericitul Ieremia și Familia

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În cea de-a treia zi a Triduumului Solemn de pregătire la Sărbătoarea Aniversării a 30 de ani de la Beatificarea Fericitului Ieremia, în ajunul acestei sărbători (29 X 2013), sfânta Liturghie a fost prezidată de pr. Eugen Giurgică O.F.M. Cap, guardian al fraternității din Sighet.

Predica ținută de pr. Albert Goșman a avut ca punct central familia. În acest sens, în prima parte a fost prezentată grija pe care fratele Ieremia o avea față de familii; totodată, părintele predicator a amintit și despre ambientul familial în care s-a născut și a fost educat fericitul Ieremia. 

Într-adevăr, mărturia de credință insuflată de mama Margareta și de tatăl Stoica Costist și-au lăsat amprenta asupra Fericitului valah. De altfel, după ani, fratele capucin își amintea cu lacrimi în ochi de mama sa, pe care a văzut-o intrând în Paradis. 

După sfânta Liturghie, la ora 21:00 a avut loc o veghe de rugăciune condusă de pr. Lucian Dumea, având ca temă centrală familia, imagine a Sfintei Treimi. La acest moment au participat atât frații capucini veniți din diferite zone ale țării, cât și credincioși din oraș, cinstitori ai fericitului Ieremia.

Fr. Iulian Ghiurca, O.F.M. Cap.


Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.