A trecut la cele veșnice fr. Ignacio Larrañaga, O.F.M. Cap.

Fr. Ignacio Larrañaga, O.F.M. Cap.
4 mai 1928 – 28 oct. 2013

În timp ce își desfășura munca pastorală neobosită, în dimineața zilei de 28 octombrie 2013, la Guadalajara (Mexic), fr. Ignacio Larrañaga a plecat la marea întâlnire cu Tatăl ceresc. S-a încheiat, astfel, viața sa, pe care a dedicat-o ducerii Dumnezeului celui viu și adevărat în inimile oamenilor.

Fratele Ignacio s-a născut la Loyola la 4 mai 1928. A fost hirotonit preot la Pamplona și, după câțiva ani, a fost trimis în Chile, unde a început să desfășoare o vastă activitate de evanghelizare. În anul 1965 a fondat Centrul de studii franciscane și pastorale, timp de aproximativ 10 ani dedicându-se unei intense activități de animare franciscană postconciliară în diferite țări din America Latină.

În anul 1974, în Brazilia, a inițiat reculegerile săptămânale intitulate „Întâlnire – experiență de Dumnezeu”, pe care la-a condus neobosit timp de 23 de ani, bucurându-se de participarea a zeci de mii de persoane.

În anul 1984 a început lucrarea cea mai importantă a vieții sale, „Laboratoare de rugăciune și de viață”, recunoscută de Sfântul Scaun ca o metodă eficace a noii evanghelizări (www.tovpil.org), și căreia îi va dedica ultimii 30 de ani ai vieții sale, străbătând peste 40 de țări din lumea întreagă.

Fratele Ignacio Larrañaga este autorul a 17 cărți, traduse în peste zece limbi (n. tr. inclusiv limba română). Dintre cele mai cunoscute amintim: „Arată-mi chipul tău”, „Fratele nostru din Assisi”, „Săracul din Nazaret”, „Psalmi pentru viață”, „Tăcerea Mariei”, „De la suferință la pace”, „Căsătorie fericită” și autobiografia spirituală „Trandafirul și focul”.

Sursa: www.ofmcap.org

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.