Slobozia ecumenism 2014

„Rugăciune de unitate în credință”          

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Sâmbătă, 9 februarie 2014, în Parohia „Preasfânta Inimă a lui Isus” din Slobozia,  Pr. Paroh Romeo Horvat a organizat un moment de comuniune intitulat „Rugăciune de unitate în credință”, la care au participat reprezentanți ai diferitelor culte din Slobozia. 

Reprezentantul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Pastorul Viorel Ionescu, și-a exprimat, în cuvântul său, bucuria participării pentru prima oară la un asemenea moment și  dorința  de a se mai organiza rugăciuni în comun pentru unitatea creștinilor. 

Pastorul Iulian Stoian, reprezentantul Bisericii Baptiste, a precizat în intervenția sa, necesitatea de unitate a creștinilor în jurul Cuvântului și al lui Isus răstignit pe Cruce. 

Omilia, proclamată de Pastorul Mihai Demsa, reprezentantul Bisericii Evanghelice, a avut tema „Să intrăm în odihna Domnului”, Ev. 4,1-16, și a dezvoltat necesitatea intrării omului în odihna Domnului, evidențiind că Mântuitorul a luat asupra sa pedeapsa pe care noi am meritat-o. A intra în „odihna Domnului” înseamnă, de fapt, a găsi liniștea în stresul cotidian.     

Pr. Romeo Horvat, care a prezidat acest moment de rugăciune ecumenică, a insistat pe necesitatea cunoașterii și respectării reciproce, ca o cale de unitate a creștinilor în jurul lui Cristos, „Ca toți să fie una!”.

Fr. Romeo Horvat, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.