Sighetu Marmației: A cincea ediție a Sărbătorii Voluntariatului

A cincea ediție a Sărbătorii Voluntariatului

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Vremea bună a permis și în acest an o desfășurare cu succes a Sărbătorii Voluntariatului. Asociația ”Frații Minori Capucini” împreună cu voluntarii grupului ”Speranța” au reușit să umple Parcul ”Grădina Morii” din Sighetu Marmației de sute de copii, care s-au bucurat de jocurile puse la dispoziție.

Printre aceste jocuri s-au numărat darts, face painting, modelare de baloane, cursa cu saci, baschet, aruncare la țintă, tenis de masă, precum și multe altele. Bucuria copiilor a fost deplină. Își alergau părinții peste tot ca să profite la maxim de ziua aceasta.

A cincea ediție a Sărbătorii Voluntariatului a adunat în spirit frățesc mai toate asociațiile caritabile din oraș, reprezentanți ai Caselor de Tip Familial (CTF) sau ai Centrelor de zi. Aleea principală din parc a ademenit la standurile asociațiilor noi clienți care doreau să achiziționeze o bijuterie, o gentuță, un tricou confecționat de copiii din Casele de Tip Familial din Sighet. Gestul celor care nu plecau cu mâna goală reprezintă un act de solidaritate, banii fiind folosiți de fiecare organizație în scop caritabil.

Mirosul de clătite sau aromele de înghețată produse de Gelateria-Pizzeria ”Pinocchio” a Asociației ”Frații Minori Capucini” nu i-au lăsat străini pe trecători. De peste tot apăreau copii pictați pe față, cu baloane colorate în mâini, cu cornete de înghețată sau mușcând cu poftă dintr-o clătită uriașă.

Spectacolul, care a durat mai bine de două ore, a ținut publicul aproape de terenul de baschet, locul unde s-a derulat programul artistic al sărbătorii. Au participat copii și tineri de la Grădnița nr. 12, Școala Specială, Grădinița Lewey Klara, CTF AXA, Centrul de Primire în Regim de Urgență, CTF Bradului, CTF Ștefan cel Mare, tinerii din Grupul „Speranța”, CTF Tompa, Emanuel și Daniel Kovacs, participanți la concursul ”Sighetenii au talent”, Asociația Clubul Sportiv ”Let’s dance”, tineri de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”.

În centrul ediției din acest an a stat figura Sfântului Ioan Bosco, un sfânt italian, cel care a lăsat pentru eternitate un mesaj încărcat de învățătură: ”Nu putem educa fără să iubim”.

Trăgând linie, putem spune că scopul acțiunii a fost atins. Dovadă este publicul numeros care ne-a urmărit întreg programul și care a vizitat standurile asociațiilor. Mă bucur că mulți copii s-au simțit bine la Parcul ”Grădina Morii”, ne-am unit în spirit civic și am încercat să transmitem puțin din valorile și principiile voluntariatului. Sper că mesajul nostru, acela de a fi mai puțin egoiști, mai solidari, mai atenți la nevoile celor din jur, a reușit să atingă sufletele celor care au fost astăzi alături de noi.

Fr. Eugen Giurgică, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.