Promisiune a Tineretului Franciscan

Promisiune a Tineretului Franciscan la Onești

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto  

În seara zilei de 22 octombrie 2016, la Sf. Liturghie de la ora 18, 30 de la Sanctuarul „Fericitul Ieremia”, în memoria liturgică a Sfântului Ioan Paul al II-lea, un grup de 18 tineri din Onești au promis public să-și axeze căutările lor de viață și de credință după exemplul Sf. Francisc din Assisi, al Fericitului Ieremia și al Sfântului Ioan Paul al II-lea, care încă din primele clipe ale pontificatului său, i-a îndemnat, mai ales pe tineri: „Nu vă fie teamă! Deschideți larg porțile lui Cristos”.       

Angajamentul lor de viață a coincis în mod fericit și cu tema celei de-a doua zile a novenei de pregătire la sărbătoarea aniversării a 33 de ani de la proclamarea ca Fericit a fratelui capucin Ieremia Valahul: „A-i învăța pe cei neștiutori”, predicată de pr. Eugen Lucaci, paroh de Oituz, care a arătat că nu-i nici o rușine în a ne declara neștiutori în problemele de credință și  că este o obligație a fiecăruia dintre noi să-i ajutăm, mai ales prin exemplul vieții, pe alții să găsească calea spre Cristos.

Fraternitatea OFS din Onești și Frații Capucini le urează noilor membri ai Familiei Franciscane locale un călduros „Bun venit!” în mijlocul lor și promit că îi vor însoți în căutările lor din toată inima!

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.