Profesiune simplă

Profesiunea simplă a fraților Alois, Alexandru și Iosif

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto 

Ziua de 17 septembrie, sărbătoarea stigmatelor Sfântului Francisc, a fost o zi importantă pentru CIFIS (Colaborarea Interprovincială de Formare din Italia Sud-peninsulară) și, în chip deosebit, o zi specială pentru Custodia Fraților Capucini din România, întrucât 12 tineri novici, din diferite părti ale Italiei de sud și din alte circumscripții capucine internaționale, la sfârșitul anului de probă, au emis profesiunea simplă. Au promis Domnului să traiască timp de un an sfaturile evanghelice de ascultare, sărăcie și castitate, după exemplul sfântului Francisc de Assisi.        

Sfânta Liturghie a profesiunii a fost prezidată de părintele  Giovanni Battista Urso, ministru provincial al Provinciei Fraților Capucini din Calabria, înconjurat de reprezentanții celorlalte circumscripții ale colaborării CIFIS. Părintele Lucian Iosif  Dumea, în mulțumirile pe care le-a exprimat la sfârșitul  sfintei liturghii din partea CIFIS, și-a manifestat bucuria acestei colaborări, mulțumind bunului Dumnezeu pentru frații Alois Bulai, Alexandru Gabriel Călărașu și Iosif Valentin David, care au răspuns pozitiv Domnului din partea Custodiei din România.         

O mulțime numeroasă de frați i-au înconjurat cu bucurie pe frații neoprofeși, însoțindu-i prin cântecele și rugăciunile lor. La această bucurie s-a alăturat și salutul sfântului părinte, papa Francisc, împărțind binecuvântarea sa fraților care au făcut acest pas al consacrării lui Dumnezeu și tuturor celor prezenți. Un număr foarte mare de credincioși, rude, prieteni și cunoscuți au luat parte la sărbătoarea profesiunii și au privit cu bucurie mărturia fraților neoprofeși și a celorlalți frați.       

Sărbătoarea a continuat cu o agapă frățească. Gazdele, credincioșii din Morano Calabro, și-au arătat dragostea și generozitatea ce o au față de frații capucini, oferind multe bucate alese pentru oaspeții ajunși din multe zone ale Italiei dar și de peste hotare. Dumnezeu să-i binecuvânteze și să-i răsplătească cu harurile sale.

Aceeași binecuvântare o invocăm și asupra Ordinului Capucin și a Custodiei noastre, ca să fie întotdeauna la înălțimea chemării ei și în împlinirea voinței lui Dumnezeu, căruia îi mulțumim din toate puterile pentru toate harurile și binecuvantările cu care a înzestrat Custodia Fraților Capucini din România.  

Fr. Albert Goșman, OFMCap           

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.