Papa Francisc propune două rugăciuni la Fecioara Maria pentru luna mai

Sâmbătă, 25 aprilie 2020, papa Francisc a transmis o scrisoare despre rugăciunea rozariului în acest timp de pandemie, în special pe parcursul devoțiunilor din luna mai. Pietatea creștină a dedicat Fecioarei Maria luna mai, ”luna florilor”. Scrisoarea papei este însoțită de două rugăciuni la Fecioara Maria.

Papa Francisc însoțește scrisoare sa cu două rugăciuni la Fecioara Maria, pe care credincioșii sunt invitați să le spună la sfârșitul rozariului și pe care, afirmă pontiful, ”eu însumi le voi recita în luna mai, fiind unit spiritual cu voi”. 

Consacrarea Romei și a Lumii la Fecioara Maria a Divinei Iubiri
«O, Marie, tu strălucești mereu pe drumul nostru ca semn de mântuire și de speranță.
Noi ne încredințăm ție, Tămăduitoarea bolnavilor, care stând lângă cruce ai fost părtașă la durerea lui Isus, păstrându-ți neclintită credința.
Tu, Salvarea Poporului Roman, știi de ce avem nevoie și suntem siguri că vei avea grijă astfel încât, ca odinioară la Cana Galileei, să se întoarcă din nou bucuria și sărbătoarea după acest moment de încercare.
Ajută-ne, Maică a Iubirii Divine, să ne conformăm voinței Tatălui și să facem ceea ce ne va spune Isus, care a luat asupra sa suferințele noastre și s-a împovărat cu durerile noastre ca să ne conducă, prin intermediul crucii, la bucuria învierii. Amin.

Sub ocrotirea ta alergăm, sfântă Născătoare de Dumnezeu, nu ne disprețui rugăciunile în nevoile noastre, ci ne mântuiește pururea de toate primejdiile, Fecioară slăvită și binecuvântată!»

Rugăciune la Fecioara Maria pentru luna mai în timp de pandemie
«Sub ocrotirea ta căutăm adăpost, Sfântă Maică a lui Dumnezeu!
În actuala situație dramatică, plină de suferințe și de angoase care cuprind întreaga lume, la Tine alergăm, Maica lui Dumnezeu și Maica noastră, căutând adăpost sub ocrotirea ta!
O, Fecioară Marie, îndreaptă-ți ochii milostivi spre noi în această pandemie de coronavirus și mângâie-i pe cei care se simt pierduți și plâng pentru moartea celor dragi, îngropați uneori într-un mod care rănește sufletul. Sprijină-i pe cei în suferință pentru persoanele bolnave cărora nu le pot fi alături, pentru a preveni contagierea. Insuflă încredere celor îngrijorați pentru viitorul nesigur și pentru consecințele asupra economiei și a muncii.
Maica Domnului și Maica noastră imploră pentru noi de la Dumnezeu, Tatăl milostivirii, sfârșitul acestei grele încercări și revenirea unui orizont de speranță și de pace. Ca la nunta din Cana, mijlocește pentru noi la Fiul tău divin, rugându-l să mângâie familiile bolnavilor și ale victimelor și să le deschidă inimile spre încredere.
Ocrotește-i pe medici, pe asistenții medicali, pe lucrătorii sanitari, pe voluntarii care, în această perioadă de urgență medicală, își pun viețile în pericol pentru a salva alte vieți. Însoțește efortul lor eroic și dăruiește-le forță, bunătate și sănătate.
Fii alături de cei care-i asistă pe bolnavi zi și noapte și de preoții care, cu grijă pastorală și angajare evanghelică, încearcă să-i ajute și să-i sprijine pe toți.
Sfântă Fecioară luminează mințile bărbaților și femeilor de știință, astfel încât să găsească soluțiile necesare învingerii acestui virus.
Asistă-i pe responsabilii națiunilor, astfel încât să acționeze cu înțelepciune, solicitudine și generozitate, ajutându-i pe cei cărora le lipsește strictul necesar vieții, planificând soluții sociale și economice orientate către viitor și cu spirit de solidaritate.
Preacurată Fecioară Marie mișcă conștiințele astfel încât imensele sume de bani folosite pentru creșterea și perfecționarea armamentelor să fie destinate, în schimb, promovării studiilor adecvate pentru a preveni în viitor asemenea catastrofe.
Maică preaiubită fă să crească în lume sentimentul apartenenței la o singură mare familie, având conștiința legăturii care ne unește pe toți, astfel încât – cu spirit fratern și solidar – să venim în ajutorul atâtor situații de sărăcie și mizerie. Încurajează stăruința în credință, perseverența în slujire  și constanța în rugăciune.
O, Marie, Mângâietoarea celor îndurerați, îmbrățișează-i pe toți copiii tăi suferinzi și mijlocește intervenția lui Dumnezeu cu brațul său atotputernic pentru a ne elibera de această epidemie cumplită, astfel încât viața să-și poată relua cursul normal.
Ne încredințăm Ție, care strălucești pe calea noastră ca semn de mântuire și speranță, o milostivă, o blândă, o dulce Fecioară Marie! Amin.»

Sursa: https://www.vaticannews.va/ro/

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.