Oradea – Olimpiada Națională de Religie Catolică (9-11 aprilie 2014)

Olimpiada Națională de Religie Catolică

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 9-11 aprilie 2014, s-a desfășurat Olimpiada Națională de Religie Catolică, la Oradea, Bihor. Încă de miercuri dimineața, cei patru elevi reprezentanți ai Liceului Teologic „Fericitul Ieremia”, alături de însoțitoarea lotului olimpic pentru Onești, prof. Monica Scripcaru, au pornit la drum cu încredere în Domnul, cu speranță și gânduri de reușită. 

După un traseu lung și obositor, ajunși la destinație au participat la deschiderea oficială a olimpiadei, care a avut loc în sala de festivități a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea. PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea și președintele onorific al comisiei olimpiadei, a urat bun venit oaspeților din cele 14 județe ale țării. În a doua parte a festivității de deschidere a fost prezentat un impresionant spectacol artistic, realizat de liceul gazdă.

Joi dimineața s-a celebrat sfânta Liturghie în rit latin, iar apoi a început examenul propriu-zis. Au participat elevi din clasele VII-XII de la liceele romano-catolice și greco-catolice teologice, dar și de la alte școli și licee din țară, în care se predă religie catolică. După desfășurarea probei elevii au vizitat principalele obiective culturale ale orașului, fiind conduși de gazde. 

Vineri dimineața, după sfânta Liturghie în rit oriental celebrată de PS Virgil Bercea în Catedrala “Sfântul Nicolae” din Oradea, a avut loc festivitatea de premiere. Bucuria elevilor liceului nostru a fost imensă anul acesta, pentru că toți au fost pe podium. Cei din clasele a IX-a și a X-a au susținut proba la Catehismul Bisericii Catolice, iar cei din clasele a XI-a și a XII- a, la Biblie. Astfel, elevul Iustin-Iulian Patrașcu din clasa a IX-a A a obținut locul I cu media 9,85. Laurențiu Ghirculesei din clasa a X a A – locul III cu media 9,40, ambii elevi fiind pregătiți de prof. Monica Grosu. Ionuț Chenciu din clasa a XI-a A s-a situat pe locul III cu media 9,65, iar Eusebiu Jitaru din clasa a XII-a A a obținut un onorabil loc II cu media 8,50, aceștia fiind îndrumați de prof. Monica Scripcaru. 

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” Oradea. Tot în aceeași perioadă s-a desfășurat și Olimpiada națională de limbi romanice, la Târgu Mureș, la care eleva Mariana Toma din clasa a XII-a B, pregătită de prof. Ioana Vacaru, s-a situat pe locul VI la limba italiană, cu 86,25 de puncte. Felicitări tuturor! 

Fr. Cristinel Ghiurca, O.F.M. Cap.
Director  

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.