Onești: Zi de reculegere și împărtășire fraternă

Sâmbătă, 17 martie 2018, frații capucini din Custodia „Fericitul Ieremia” s-au întâlnit la Onești, în jurul moaștelor sfântului lor confrate și protector, pentru o zi de reculegere și de împărtășire fraternă, pregătindu-se astfel, cât mai profund, pentru sărbătoarea sărbătorilor, Învierea Domnului.

Sub îndrumarea fr. Albert Goșman, frații au meditat asupra importanței rugăciunii în viața fiecăruia dintre ei, după exemplul sfântului. Francisc, al fericitului Ieremia și al sfinților în general. Meditația fratelui Albert, cu titlul Rugăciunea, ca moment de răscruce, a repropus fraților exemplul sfântului Francisc, transformat într-o rugăciune vie tocmai prin rugăciunea neîncetată adresată Celui preaînalt.

După momentul formativ, a urmat și un scurt moment informativ, unde li s-au adus la cunoștință fraților anumite evenimente din viața custodiei, printre care a ieșit în evidență împlinirea, în luna mai, a 10 ani de la repatrierea moaștelor fericitului Ieremia și refacerea, cu aprobarea și binecuvântarea Preasfințitului Petru Gherghel, a pelerinajului triumfal de acum zece ani prin parohiile diecezei noastre, pelerinaj omagial organizat de neobositul fr. Ubaldo Oliviero, prin osteneala și dăruirea căruia moaștele sfântului nostru confrate și protector au ajuns „acasă”.

A urmat apoi celebrarea sfintei Liturghii comunitare, prezidată de către fr. Lucian Iosif Dumea, custodele fraților capucini, prin care s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate harurile și binecuvântările revărsate asupra fraților și asupra custodiei, prin mijlocirea sfântului nostru confrate și protector.

Momentele de împărtășire din această zi s-au încheiat printr-o agapă fraternă, unde s-au sărbătorit, printre altele, ziua onomastică a fratelui custode, dar și împlinirea a 25 de ani de când sora Roza Benchea-Joca (terțiară franciscană), se ocupă, cu multă competență și dăruire, de hrana trupească a fraților și seminariștilor care s-au perindat în acest sfert de veac prin mănăstirea din Onești.

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap.

Album foto: Onești: Zi de reculegere și împărtășire fraternă (17 martie 2018)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.