Onești – Primavara Ecumenică

Primăvara Ecumenică

În perioada 13-15 mai la Centrul de Spiritualitate franciscano-capucină și activitate ecumenică din Onești s-a desfășurat întâlnirea lunară de rugăciune formare și informare ecumenică, la care a participat un grup de circa 30 de persoane, catolici și ortodocși.
Programul s-a desfășurat dând amplu spațiu rugăciunii începând cu după amiaza de vineri.
Ziua de sâmbătă ca de obicei s-a dedicat formării ecumenice și a informării asupra drumului spre unitatea creștinilor. În acest sens în timpul dimineții a fost prima conferință ținută de Pr. Celeste Pianezze „Mișcarea ecumenică Anglicană” partea a II-a, urmată de discuții în grupuri mici. După amiază a fost a doua conferință, ținută de Pr. Ioan Bârgăuanu paroh la Mănăstirea Cașin. „ Roadele Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos”. Părintele Ioan ne-a vorbit despre înviere având ca prim rod rugăciunea. Isus înviat stă de vorbă cu cei doi ucenici Luca și Cleopa, stă la masă cu ei și în acest gest ei îl recunosc pe Isus Mântuitorul. Noi creștinii avem nevoie pe drumul spre unitate să-l recunoaștem pe Isus înviat în viața noastră cel care ne va conduce la unitatea între noi.
Duminică din nou s-a dedicat amplu spațiu rugăciunii și a treia conferință ținută de Pr. Mario Querini: „ După Învierea Domnului Fap 1-2”
Isus Cristos să ne fie lumină și har în drumul spre unitate.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.