Onesti: Intalnire de formare a formatorilor si guardianilor (16-18.02.2009)

În zilele de 16-18 febr. 2009 a avut loc, în conventul „Fericitul Ieremia” din Onești, o întâlnire de formare a formatorilor și guardianilor Custodiei Fraților Minori Capucini din România.
Cursul a fost ținut de către Pr. Prospero Rivi, O.F.M. Cap, din Provincia Emilia-Romagna (Italia).
Pr. Rivi este un cunoscut expert în domeniu, fiind autorul a numeroase cărți și articole cu tematică franciscană și formativă, fiind timp de mulți ani maestru de novici și guardian. Actualmente este maestru al postnovicilor în conventul din Scandiano, Provincia Emilia-Romagna.
De-a lungul celor trei zile, părintele relator ne-a împărtășit din bogata sa experiență, vorbindu-ne despre necesitatea ca fiecare frate în parte să dea mărturie despre frumusețea vocației noastre de capucini, printr-o trăire autentică a ei, după exemplul sfântului Francisc.
Pr. Prospero Rivi a insistat asupra faptului că atât formatorii cât și cei aflați în formare trebuie să fie disponibili în totalitate față de lucrarea lui Dumnezeu, să ajungă la acea abandonare totală la care ne îndeamnă Cristos.
Mulțumim lui Dumnezeu pentru această experiență pe care am trăit-o împreună în aceste trei zile în care ne-am bucurat de bogația spirituală și franciscană a Pr. Rivi.

Frații Capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.