Onesti: Exercitii spirituale si inceput de nou an pastoral

În perioada 6-11 septembrie frații capucini din Custodia „Fericitul Ieremia s-au reunit la Centrul de spiritualitate franciscană și activitate ecumenică „Domus Mariae” din Onești pentru exercițiile spirituale anuale.
Tema propusă spre meditație de către Pr. Filippo Aliani, Guardianul Fraternității capucine din Sighetu Marmației a fost: „Vocația noastră în lumina Sf. Evanghelii după Marcu și după exemplul sf. Francisc”. În cele 10 meditații, părintele predicator a căutat să ne facă să retrăim momentele-cheie ale chemării fiecăruia dintre noi pe calea urmării lui Isus prin trăirea Evangheliei, care, așa cum afirma sf. Francisc, este adevărata Regulă a Fraților Minori.
Ca un corolar al acestei scurte perioade binecuvântate, doi dintre tinerii confrați studenți de la Roman și-au reînoit profesiunea simplă, urmând ca în ziua de 17 septembrie, sărbătoarea „Stigmatizării sf. Francisc”, alți doi tineri să înceapă anul de noviciat la Conventul din Nehoiu.
De asemenea, în ziua de 20 septembrie, opt dintre absolvenții Liceului Catolic și ai Seminarului din Onești vor începe perioada de postulandat la Conventul din Borzești.
Tuturor, un călduros salut de Pace și Bine!

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.