Oituz: vizita Relicvei insemnate a Fericitului Ieremia

Sâmbătă, 26 mai, într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii din parohia „Preasfânta Treime” din Oituz, împreună cu părintele paroh Bernadin Fârțade, au primit relicva însemnată a Fericitului Ieremia, adusă de părintele Ubaldo Oliviero, însoțit de frații din conventul „Fericitul Ieremia” din Onești.
După primirea relicvei și salutul părintelui paroh, a urmat recitarea sfântului Rozariu de către copiii din parohie. După acest moment, a urmat celebrarea sfintei Liturghi, celebrată de părintele Lucian Iosif Dumea, custode al fraților capucini din România, iar cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Irimia Bejan, OFMCap. În cuvântul de învățătură, părintele a subliniat importanța Cuvântului în viața Fericitului Ieremia, Cuvânt care i-a călăuzit întreaga viață în drumul spre sfințenie. De asemenea, a scos în evidență bucuria și generozitatea sa de a se îngriji de cei bolnavi și săraci.
După sfânta Liturghie, fiecare credincios, cu mic cu mare, s-a apropiat de Fericitul Ieremia pentru a-i prezenta rugăciunea și mulțumirea pentru toate darurile primite prin mijlocirea sa. Mulțumim bunului Dumnezeu pentru „darul” Fericitului Ieremia; el să mijlocească pentru noi toate harurile de care avem nevoie pentru a fi perseverenți în drumul spre sfințenie.

Fr. Adrian Cojoc, OFMCap

Album foto: Oituz: Vizita Relicvei însemnate a Fericitului Ieremia (26 mai 2018)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.