26 mai, vizita sf. Anton din Padova la confratele sau capucin de la Onesti, Fericitul Ieremia

După 14 ani, relicva sf. Anton a poposit din nou pe meleagurile oneștene sub moto-ul „Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine”.

Conform programului anunțat din timp în toate parohiile decanatului de Trotuș, la ora 10 sfintele moaște au fost întâmpinate la intrarea sanctuarului de către rectorul acestuia, fr. Flavian Gondoș OFMCap, de frații capucini și de credincioșii prezenți la acest prim moment. După un moment de rugăciune în comun, relicva a fost expusă venerației personale a credincioșilor, până la ora 11, când a început sf. Liturghie solemnă, prezidată de către fr. Marcelin Amariei OFMConv, cuvântul de învățătură fiind rostit de pr. Daniel Fechetă OFMConv, care a împărtășit celor prezenți aspecte din spiritualitatea antoniană.

După sf. Liturghie, care a fost celebrată după intențiile celor prezenți, moaștele sf. Anton de Padova au rămas în continuare expuse venerației cinstitorilor săi până la ora 14,45 când, după un alt moment de rugăciune în comun, cei prezenți au primit binecuvântarea solemnă, iar moaștele și-au continuat călătoria în dieceza de Iași, îndreptându-se spre Luizi-Călugăra, unde erau așteptate cu drag de credincioși. Pe tot timpul în care sfintele moaște au rămas la Onești, frații capucini au asigurat asistența spirituală prin sacramentul spovezii celor care au dorit să se împace cu Dumnezeu.

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap

Album foto: Relicva Sfântului Anton de Padova la Onești – 26 05 2018

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.