Octava mondială de rugăciune pentru unitatea creștinilor (18-25 ianuarie 2015)

Isus i-a spus: „Dă-mi să beau!” (In 4,7)

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Și în acest an la Onești Frații Capucini au pregătit un program intens de rugăciune și întâlniri pe parcursul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor.           

În prima zi, duminică 18 ianuarie, la Sanctuarul diecezan „Fericitul Ieremia Valahul” a avut loc Deschiderea Săptămânii de rugăciune pentru Unitatea Bisericii. Celebrarea a fost prezidată de pr. Albert Goșman, colaborator pentru activitățile ecumenice. Au luat parte un număr consistent de credincioși, surori, seminariști și membrii ai comunității noastre, a Fraților Capucini.           

Au fost urmate indicațiile textelor stabilite de comisia ecumenică internațională, fiind amenajată o cărare de lumini care conduceau către altar unde se afla un vas mare și câteva urcioare diferite cu apă.  La începutul acestei celebrări unii frați au vărsat apa din urcioarele de culori diferite în vasul mare, simbolizând  unitatea dintre Bisericii, care este reală, dar încă incompletă.          

În omilie, celebrantul principal a subliniat necesitatea de a merge către Cristos Mântuitorul și, oferindu-i apa noastră trecătoare – adică aportul nostru pentru căutarea unității, să binevoiască a ne dărui „apa cea vie”, adică a comuniunii depline între creștini, darul prețios al Duhului Sfânt, pe care numai El ni-l  poate da.   

Ne-am pus deja pe cărarea care duce spre fântâna ce conține „apa vieții”. Ca și femeia samariteană vrem ca în această săptămână să fim intervievați de Mântuitorul și să ne dea „apa vie“ a unității pe care numai El ne-o poate garanta. În această direcție vrem să publicăm programul întâlnirilor și a activităților ecumenice care se vor desfășura în aceste zile la Onești.  

Frații Capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.