Novena – Ziua a III-a „Chemarea proprie”

Cea de-a treia zi a novenei a însemnat și începutul lunii mai, lună dedicată cinstirii Preacuratei Fecioare Maria. Împreună cu Fericitul Ieremia ne-am așezat la picioarele Măicuței noastre, meditând asupra chemării proprii. Invitația părintelui predicator a fost aceea de a conștientiza tot mai mult planul pe care Dumnezeu îl are pentru fiecare dintre noi, și de a răspunde cu promptitudine inițiativei sale, după exemplul Preacuratei Fecioare Maria și a fratelui Ieremia.

Rugăciune
Fericite leremia, în tot timpul vieții, grija ta cea mai mare a fost de a cunoaște și de a împlini cât mai perfect voința lui Dumnezeu. Prin îndemnurile mamei tale și a celor din jur, el ți-a arătat drumul pe care trebuia să mergi, dăruindu-te trup și suflet slujirii lui Dumnezeu și a aproapelui.
Tu ai urmat cu fidelitate chemarea lui Dumnezeu învingând toate piedicile care ți-au stat în cale; erai convins că nu se poate ajunge la mântuire decât pe calea voită de Dumnezeu. Miilocește-ne și nouă, Fericite Ieremia, harul de a ne cunoaște chemarea și de a o urma cu stăruință, învingând toate obstacolele. Fii alături de noi cu exemplul tău luminos, pentru ca interesele pământești sau teama să nu ne abată de la calea virtuții.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.