Nou ministru general al Ordinului Fraților Minori Capucini

Luni, 3 septembrie 2018, la Colegiul Internațional „San Lorenzo da Brindisi”, Capitulul General al Fraților Capucini l-a ales ca Ministru General al Ordinului pe fratele Roberto Genuin din Provincia de Veneția, pentru un mandat de șase ani.
Fr. Roberto Genuin s-a născut pe 20 septembrie 1961 la Falcade, în Provincia și Dieceza de Belluno. La vârsta de 11 ani intră în Seminarul Serafic din Castelmonte și începe noviciatul la Lendinara (Adria-Rovigo) pe 3 octombrie 1980, unde emite profesiunea temporară pe 4 octombrie 1981 și pe cea solemnă la 30 iunie 1985. Este hirotonit preot pe 27 iunie 1987 în parohia natală din Falcade.
După Bacalaureatul în Teologie, obține doctoratul la Roma și este numit guardian în conventul „Preasfântul Răscumpărător” din Giudecca. Este ales Vicar Provincial în 1999, iar în 2008 devine Ministru Provincial la „SantʼAntonio”, unde este reconfirmat trei ani mai târziu, iar în 2014 este numit de Consiliul General al Ordinului Ministru Provincial al Provinciei venețiene „Santa Croce”, constituită prin unirea cu Provincia Capucinilor din Trento. În 2017, fr. Roberto a fost numit guardian al Conventului din Rovereto (Trento) și reprezentant legal al conventurilor din Regiunea tridentină.

Fr. Iulian Ghiurca, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.