Nehoiu – Vizita relicvei Fericitului Vladimir Ghika în Parohia Romano-Catolică „Adormirea Maicii Domnului” (12 cotombrie 2014)

Vizita Fericitului Vladimir Ghika

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Relicva Fericitului Vladimir Ghika, aflată în pelerinaj prin toate parohiile Arhidiecezei de București a sosit duminică, 12 octombrie 2014, în comunitatea din Nehoiu, însoțită de pr. Francisc Ungureanu, care a prezidat și Sfânta Liturghie de la ora 11:00. 

La predică părintele a subliniat foarte bine la început, însemnătatea ospățului din evanghelia zilei, și cât de mult ține Dumnezeu Tatăl ca toți să luăm parte la această bucurie a sa: totul ține de alegerea noastră.

Pentru a face o alegere bună în viață ne este dat ca model de credință și slujire fericitul Vladimir Ghika, despre care pr. Francisc a dorit să ne ofere câteva date din viața acestui preot martir, care să ne inspire și nouă dorința de a fi sfinți. O viață trăită în comuniune cu Dumnezeu prin rugăciune, slujirea celor mai săraci și păstrarea credinței în timpuri de prigoană au fost pentru monseniorul Ghika pași spre desăvârșirea vocației sale, mai întâi ca laic și apoi ca preot. Să reflectăm fiecare și să devină o rugăciune aceste cuvinte din Gânduri pentru fiecare zi ale Fericitului Vladimir Ghika: „Nu există bucurie mai mare pe pământ decât aceea de a putea fi iubit de Dumnezeu”. 

La acest eveniment a participat și Pr. Daniel din Comunitatea Sfântul Ioan – București care a venit cu un grup de copii pentru câteva zile la Nehoiu. Înainte de binecuvântarea finală cu toții ne-am rugat lui Dumnezeu prin mijlocirea Fericitului Vladimir pentru ca să reverse haruri asupra acestei comunități, vindecare pentru cei bolnavi și să întărească în credință poporul român.

Fr. Paul-Daniel Coman, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.