Misiuni Slobozia

Misiuni de evanghelizare

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Domnul nostru Isus Cristos i-a însărcinat pe ucenicii săi să meargă și să predice că Împărăția Cerurilor este aproape. Astfel, ascultând de însăși vocea lui Isus Cristos, de cerințele Bisericii și de îndemnul Sfântului Părinte Papa Francisc despre necesitatea noii evanghelizări, adică de a-l face cunoscut pe Dumnezeu oamenilor ca un Tată milostiv și iubitor, în perioada 15-18 octombrie 2015, credincioșii romano-catolici din parohia ,,Preasfânta Inimă a lui Isus” din Slobozia și filiala ,,Sfântul Anton de Padova” din Urziceni au trăit zile de har, rugăciune și împărtășire cu ocazia Misiunilor de Evanghelizare. 

Acestea au fost organizate de Frații Capucini, responsabil fiind Fr. Eugen Giurgică, care a fost ajutat de trei frați post-novici, Fr. Anton Gal, Fr. Adrian Cojoc și Fr. Ciprian Benedic, în colaborare cu Surorile Maestre Ale Sfintei Dorotea din Slobozia.        

Cu această ocazie, s-au desfășurat următoarele activități:
– cateheze, jocuri și momente distractive împreună cu copiii,
– vizitarea familiilor, a celor bătrâni și bolnavi, trăind cu ei momente de rugăciune, dialog și împărtășire;
 – celebrarea Sfintelor Liturghii, în cadrul cărora Fr. Eugen Giurgică a rostit cuvântul de învățătură, punând accentul pe importanța familiei, care este celula societății unde trebuie promovate valorile creștine pentru a avea o relație adevărată cu Dumnezeu. De asemenea, s-a scos în evidență și importanța celor patru virtuți cardinale (prudența, dreptatea, tăria și cumpătarea) arătându-se  rolul pe care fiecare virtute îl are în viața omului și a familiei.

Înainte de toate, ținem să aducem laude și mulțumiri lui Dumnezeu pentru buna desfășurare a acestor misiuni, comunității fraților capucini din Slobozia, părintelui paroh Romeo Horvat și guardianului comunității Fr. Paul Daniel Coman. De asemenea, aducem mulțumiri Surorilor Dorotee și întregii comunități de credincioși, care ne-au primit cu multă generozitate și bucurie în comunitatea, biserica și casele lor.           

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cu harul său!        

Fr. Ciprian Benedic, OFMCap  

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.