Înveșmântare novici cifis

Început de noviciat

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În ziua de 12 septembrie, în Italia, la Montefusco, provincia de Benevento, a avut loc ritualul îmbrăcării hainei de probă a novicilor din  CIFIS (Collaborazione Interprovinciale Formazione Italia Sudpeninsulare). Această celebrare a fost prezidată de vicarul general Ștefan Kosuth, în prezența celor 14 novici aparținând diferitelor provincii din sudul Italiei li altor circumscriplii.     

În introducere, părintele Leonardo Franzese, provincialul de Napoli și președintele CIFIS, a ținut să sublinieze frumoasa colaborare de mai bine de treizeci de ani a diferitelor provincii din sudul Italiei și, mai nou, perspectiva internațională a acestei circumscripții, cu deschiderea față de Custodiile din România, Siria, Liban și Belarus. Părintele vicar general s-a arătat foarte încântat de această inițiativă, adăugând importanța vitală de a ne deschide către orizonturi care depășesc granițele propriei națiuni.          

Pe lângă novicii care aparțin provinciilor italienești, în această zi frumoasă au primit haina de probă și trei tineri ai Custodiei noastre: Gabriel-Alexandru Călărașu, Alois Bulai și Iosif-Valentin David. La bucuria lor au luat parte și câțiva frați români, în frunte cu fratele Lucian-Iosif Dumea, custodele fraților minori capucini din România. Totodată, la acest moment de bucurie au participat și mulți alți frați, precum și rude ale candidaților la noviciat. Ne-am bucurat nespus să-i însoțim și să le urăm un An de Noviciat plin de haruri și bucurii.    

Sfânta Fecioară Maria, Regina Ordinului Serafic, sărbătorită în această zi în care acești tineri au început anul de noviciat, să îi însoțească pe toți în această etapă de formare și să îi ocrotească sub mantia sa.    

Fr. Albert Goșman, OFMCap        

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.