ÎNTALNIREA DE ADVENT A FRAȚILOR CAPUCINI DIN ROMÂNIA

ÎNTALNIREA DE ADVENT A FRAȚILOR CAPUCINI DIN ROMÂNIA

Sâmbătă, 12 decembrie 2020, frații capucini din Custodia „Fericitul Ieremia”, s-au reunit la Onești pentru o zi de reculegere și de pregătire a Sărbătorii Nașterii Domnului. Această întâlnire a fost precedată de întâlnirea guardianilor capucini din România în ziua precedentă.

 Meditația din ziua de reculegere a fost ținută de către Sr. Clorinda Lobosco, din congregația Clarisele Franciscane ale Preasfântului Sacrament. Sr. Clorinda, pornind de la propria experiență de viață, a prezentat motivele pentru care este necesar să veghem, dar ne-a invitat totodată să ne unim în mod profund cu Dumnezeu, nu căutând soluții artificiale care pot compromite relațiile noastre cu Dumnezeu și aproapele.

În partea a doua a meditației sale, Sr. Clorinda, plecând de la prezentarea a doi sfinți, Sfântul Paul din Tars și Sfântul Francisc de Assisi, ne-a arătat că pregătirea de Advent trebuie să fie adaptată temperamentului fiecăruia. În timp ce primul, fiind orbit de zel pentru Lege, a fost nevoie să fie dat jos de pe cal, al doilea a coborât de pe cal singur pentru a săruta un lepros. În fiecare dintre noi, se găsesc trăsături temperamentale ale ambilor sfinți, trăsături pe care suntem invitați să le identificam, pentru a crea un echilibru spiritual în viața noastră.

La sfârșitul meditației, sora ne-a invitat să veghem, pentru ca Dumnezeu, coborându-se la noi prin Isus Cristos, Cuvântul său Întrupat, să poată crea o inimă nouă și frumoasă.

A urmat celebrarea Sfintei Liturghii, prezidată de Fr. Leon Budău, custodele Fraților Minori Capucini din România, în biserica inferioară a Sanctuarului „Fericitul Ieremia Valahul”. În timpul acestei celebrări, frații Valentin Iosif David și Alexandru Gabriel Călărașu au primit ministerul lectoratului.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă fraternă, urmată de câteva colinde și de urările de Crăciun transmise de custodele fraților capucini.

fr. Gabriel Marin Mihoc OFMCap.

Album foto: ÎNTALNIREA DE ADVENT A FRAȚILOR CAPUCINI DIN ROMÂNIA

 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.