În drum spre cel de-al VIII-lea Consiliu Plenar al Ordinului

În drum spre cel de-al VIII CPO
Mesajul fr. Stefan Kozuh O.F.M. Cap, Președintele Comisiei pregătitoare a celui de-al VIII-lea Consiliu Plenar al Ordinului

Dragi frați, vă salut cu drag și vă urez un An Nou fericit, de această dată nu numai în numele meu, ci și în numele membrilor Comisiei pregătitoare a celui de-al VIII-lea Consiliul Plenar al Ordinului.

Răspunzând cererii Ministrului general, la începutul acestui an am început să lucrăm la pregătirea acestui important eveniment de reflecție, dar și de inspirație pentru Ordinul nostru, care se va desfășura la anul, în 2015. Întâlnirea noastră s-a axat, în mod deosebit, pe pregătirea unui instrument de lucru pentru întregul Ordin, chiar și pentru tine, frate, care mă asculți, astfel încât reflecția asupra a ceea ce suntem și a modului de a munci, să ne ajute să trăim mai bine și să muncim cu mai multă înflăcărare, cu mai mult entuziasm și chiar cu mai multă eficacitate.

Am atins câteva puncte, câteva aspecte cu privire la muncă, cum ar fi: munca – cea care dă forță apartenenței noastre la Ordin; munca – plinătatea identității mele personale; munca – mijloc de subzistență, pentru că trebuie să câștigăm pâinea noastră de fiecare zi; munca – identificare cu oamenii simpli care ne înconjoară; muncă și nu activism; munca – mijloc de formare (în primele etape de formare și nu numai); munca – inițiativă personală și expresie a fraternității.

Toate acestea se desfășoară în aceste zile, se pregătește un material care va fi trimis provinciilor, custodiilor, iar mai apoi va ajunge și în fraternitatea ta. Deja îț cer, frate, să participi cu multă deschidere, cu creativitate și cu o privire profetică la aceste reflecții, care, ca rezultat al muncii voastre, vor fi de ajutor membrilor Consiliului plenar, care se vor reuni în perioada octombrie-noiembrie a anului viitor, dar, mai întâi de toate, vă vor ajuta pe Voi, fraților, pe Tine și fraternitatea ta, pentru a reflecta – dar nu numai – cine știe, poate și pentru a găsi alte moduri, profetice și eficace, de a lucra în zilele noastre. Spor la treabă!

Fr. Stefan Kozuh, O.F.M. Cap.

Traducere: fr. Daniel Cosmin Constantin, O.F.M. Cap.

Sursă: www.ofmcap.net 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.