Hramul conventului „Sfinții Îngeri păzitori” din Târgu Lăpuș

Duminica a XX-a după Rusalii, a Învierii fiului văduvei din Nain, a fost o zi binecuvântată pentru fraternitatea noastră capucină din Târgu Lăpuș, Maramureș, deoarece în această zi a fost hramul fraternității noastre, dedicat „Sfinților Îngeri păzitori”, fraternitate situată pe str. Stadionului 80A.

Slujba hramului a fost oficiată de părintele Silviu Ioan Albu Hodiș, protopop de Lăpuș, împreuna cu un număr mare de preoți din protopopiat și din împrejurimi: pr. Mircea Manu, rectorul institutului teologic de la Baia-Mare, pr. Simion Mesaroș, care ne-a lăsat și un cuvânt de învățătura, pr. Gheorghe Iacobhazi, protopop de Ileanda, pr. Onisim Filip, paroh la Sighet, care împreună cu frații de acolo, Anton Tancău și Anton Hodea, au venit cu un grup numeros de credincioși, pr. Zsolt Székely, paroh reformat de Tg. Lăpuș, pr. Ferenc-Laszlo Szemak, paroh romano-catolic de Tg. Lăpuș, pr. Grigore Cîmpean de la Vima-Mică, pr. Aurel Pop de la Suciu de sus, pr. Alexandru Șanta de la Boiereni, pr. Cristian Pop de la Lăpușul românesc, pr, Gheorghe Coașan de la Cufoaia, pr. Augustin, preot bazilian de la Molișet, împreună cu reprezentanți ai primăriei, Consiliului local și Poliției, dar și o mulțime de credincioși veniți din împrejurimi.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Leon Budău, rectorul studentatului nostru capucin de la Roman, care a încercat să ne transmită importanța conștientizării că, pe lângă oamenii care trăiesc pe pământ, mai sunt și niște ființe pe care noi le numim îngeri, cărora trebuie să ne închinăm în fiecare zi și să le cerem ajutorul.

Jertfa Sfântă s-a încheiat cu o agapă fraternă, oferită de către comunitatea credincioșilor greco-catolici din Târgu Lăpuș.

Pr. Flavian Faraoanu, OFMCap

Album foto: Hramul conventului „Sfinții Îngeri păzitori” din Târgu Lăpuș

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.