Onesti: Hirotoniri intru preotie


Prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a ES Mons. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, în ziua de 5 mai 2007, la Onești, în cadrul unei celebrări solemne prilejuită de celebrarea prin anticipare a hramului Sanctuarului „Fericitul Ieremia” și a Custodiei fraților Minori Capucini din România, au primit hirotonirea sacerdotală șase frați capucini.

Noii preoți sunt: fr. Ioan Bucur, din Ciucani – BC (născut la 01.04.1978), fr. Alois Ciuraru, din Valea Mare – BC (născut la 13.06.1979), fr. Albert Goșman, din Buruienești – NT (născut la 12.10.1979), fr. Eugen Giurgică, din Buruienești – NT (născut la 06.11.1979), fr. Marcel Netedu, din Buruienești – NT (născut la 09.03.1980) și fr. Lucian Dumea, din Bălușești – NT (născut la 29.04.1980).

Celebrarea a avut loc în cripta Sanctuarului „Fericitul Ieremia”, criptă în care lucrările de finisare s-au încheiat de curând și unde așteptăm să vedem cât mai curând moaștele fericitului Ieremia, întors definitiv în patria sa, în acest sens demersurile fiind deja începute prin grija părintelui Ubaldo Oliviero, custodele Fraților Minori Capucini din România.

La celebrarea de sâmbătă au participat numeroși preoți din țară și străinătate, din care amintim pe pr. Leonardo Izzo, proaspăt numit provincial al Fraților Minori Capucini din Napoli, pr. Ioan Ciuraru, provincial al Fraților Minori Conventuali din România, autoritățile civile locale, un grup însemnat de oaspeți din Italia, nenumărați credincioși din Onești și din localitățile părinților nou-sfințiți.

Totodată s-a făcut publică deschiderea celebrărilor liturgice în cripta mai sus amintită după următorul program: în zilele de lucru, sfânta Liturghie, cu începere de la ora 06.45; duminica și sărbătorile de poruncă, sfântul Rozariu la ora 09.00, urmat imediat de sfânta Liturghie, cu începere de la ora 09.30.

Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să privească asupra lucrării începute la Onești, să binecuvânteze munca și activitatea fraților capucini în România, iar prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria, „Măicuța noastră”, și a fericitului Ieremia, să ne conducă pașii pe calea sfințeniei.

Fr. Daniel Cosmin Constantin, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.