Hirotonire întru diaconat

Vineri, 4 octombrie 2019, în solemnitatea Părintelui Serafic Sfântul Francisc din Assisi, fratele capucin Adrian Benchea Joca împreună cu trei frați conventuali au fost hirotoniți diaconi, la Institutului Teologic Romano-Catolic din Roman (NT). Liturghia de hirotonire a avut loc în capela Institutului la ora 10.30 și a fost prezidată de mons. Iosif Păuleț, episcop de Iași.

La celebrare au participat Custodele Fraților Minori Capucini din România, pr. Lucian Iosif Dumea, Ministrul Provincial al Fraților Minori Conventuali din România, pr. Teofil Petrișor, numeroși preoți și persoane consacrate dar și familiile, rudele și prietenii candidaților.

În cadrul omiliei  Preasfințitul Iosif Păuleț a adresat un  cuvânt de învățătură, plecând de la Cuvântul lui Dumnezeu și de la mărturia de sfințenie a Sărăcuțului din Assisi. Astfel, Preasfinția Sa ne-a provocat pe toți să medităm la trei cuvinte ce exprimă realități capitale ale vieții de sfințenie a sfântului Francisc și ale vocației fiecăruia, acestea fiind: cruceslujire și comuniune. Din contemplarea crucii și a Răstignitului să ne luăm forța necesară pentru a merge înainte, prin slujire să edificăm Biserica și să predicăm Evanghelia, în primul rând cu exemplul vieții, iar prin comuniunea cu Cristos să creăm comuniune și între noi!

Bunul Dumnezeu, Sfântul Francisc de Asissi și Măicuța Noastră să-i călăuzească pe acești frați pe drumul slujirii și al dăruirii totale, să înainteze zi de zi în cunoașterea și în imitarea aceluia care le este pace, înțelepciune și bunătate.

fr. Iosif Valentin David OFMCap.

Album foto: Hirotonire întru diaconat

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.