„Fie laudat Domnul in sfintii sai”

8 Mai 2010 – Onești

Încoronarea virtuților Fericitului Ieremia Valahul este accea ca, și noi, frații săi romîni, să-i urmăm virtuțile și exemplul. Astfel, cu ocazia celebrării hramului Sanctuarului din Onești, care păstrează și venerează relicvele Fericitului Ieremia, ne-am unit și noi, pelerini din Moldova dragă atât nouă, cât și Fericitului Ieremia, precum și mulți alții, din alte părți ale țării.
În luna mai, luna Măicuței noastre cerești, Preasfânta Fecioară Maria, luna bucuriei și a păcii, îl sărbătorim pe Fericitul Ieremia, un fiu iubit al Preacuratei. Am dorit și noi să o venerăm pe Sfânta Fecioară prin cânt și rugăciune, prin acest slujitor devotat care, deschizându-și inima față de iubire, a iubit fără măsură până la a-și sacrifica propria viață.
În spirit de rugăciune și de comuniune, am adus laudă Domnului în Sfânta Liturghie, unindu-ne în jurul Excelenței Sale, Mons. Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, împreună cu Pr. Leon Budău, custode al Fraților Franciscani Capucini, cu Pr. Emilian Cătălin, provincial al Fraților Franciscani Conventuali, cu Pr. Isidor Dâscă, decan de Bacau, cu Pr. Ubaldo Oliviero, rectorul Sanctuarului și cu alți parohi din imprejurimi, însoțiți de cinstitori ai Fericitului Ieremia din parohiile lor și cu mulți pelerini veniți din alte zone ale României.
În cadrul sfintei Liturghii, Mons. Aurel Percă ne-a invitat să medităm asupra devoțiunii Fericitului Ieremia către Mama cerească, Preasfânta Fecioară Maria, cea care l-a călăuzit în drumul său de frate Capucin spre darul sfințeniei, model și exemplu pentru fiecare dintre noi. Animarea celebrării liturgice a fost făcută de frații Capucini studenți, împreuna cu Corul Liceului Teologic „Fercicitul Ieremia”. La încheierea Sfintei Liturghii, primarul Municipiului Onești, Ing. Emil Lemnaru, a ținut să comunice acordarea titlului de cetățean de onoare Părintelui Ubaldo Oliviero, de către Consiliul Local al Municipiului Onești, pentru meritele activităților sale în domeniul spiritual, social și cultural pe care le-a realizat în municipiul Onești, încă de la venirea sa în acest oras, în anul 1992.

Celebrarea s-a încheiat cu procesiunea solemnă cu statuia și maoaștele Fericitului Ieremia în jurul sanctuarului și pe străzile orașului, în spirit de credință și de devoțiune. Totul s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă cu relicva Fericitului Ieremia Valahul.

PACE ȘI BINE!

Fr. Eugen Giurgică, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.