Oneşti: zile de pregătire pentru aniversarea naşterii la cer a fericitului Ieremia

 Oneşti: zile de pregătire pentru aniversarea naşterii la cer a fericitului Ieremia

Pe 24 februarie, în sanctuarul din Oneşti, în spiritul timpului liturgic al Postului Mare, va începe novena de pregătire pentru 5 martie, zi în care va fi amintită trecerea Fericitului Ieremia la cele veşnice.

În timpul novenei de pregătire, se vor celebra Sfinte Liturghii la 7.30 şi la 18.30, în cadrul cărora, pe lângă reflecţiile asupra lecturilor specifice ale Postului Mare, vor fi propuse gânduri spre meditare inspirate din spiritualitatea şi viaţa fratelui capucin.

În ultimele trei zile de novenă, respectiv 2, 3, 4 martie, Sfintele Liturghii de seară vor fi caracterizate de un triduum special de rugăciune, iar reflecţiile vor avea ca temă: „Împreună pe calea sfinţeniei”. Predicator va fi fratele Lucian Dămoc (diacon capucin).

Sfânta Liturghie solemnă din ziua de 5 martie, de la ora 10.30, va fi prezidată de PS Petru Sescu, episcopul auxiliar de Iaşi, iar la începutul acestei Liturghii membrii comunităţii parohiale „Înălţarea Domnului” din Sagna, împreuna cu parohul lor, pr. Francisc Fărcăşel, vor oferi uleiul pentru lampa votivă care va arde fără încetare lângă racla Fericitului Ieremia.

În zilele novenei, fraţii capucini vor fi disponibili pentru spovezi. Comemorarea zilei de 5 martie se va încheia cu o altă Sfântă Liturghie de mulţumire de la ora 18.30.

Celebrările de seară din zilele de 27 februarie – 4 martie vor fi transmise pe ERCIS FM, iar Sfânta Liturghie solemnă din 5 martie va fi transmisă atât de postul de radio ERCIS FM, cât şi de canalul de televiziune Angelus Tv.

 

Vă aşteptăm cu drag!

Fr. Ciprian Vacaru
rectorul sanctuarului, 
şi confraţii capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.