Ecumenism noiembrie

Ca toți să fie una!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În zilele 27-29 noiembrie 2015, în vigilia sărbătorii Sf. Andrei, mare apostol si martor al fidelității față de învățătura lui Cristos, la centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină și Activitate Ecumenică din Onești (BC) au avut loc trei zile de har, rugăciune, dialog și confruntare frățească pentru aceeați cauză comună: rugăciunea lui Cristos, „Ca toți să fie una”.        

În aceste zile intenția rugăciunilor noastre au avut în centrul atenției necesitatea urgentă a păcii în lume. 

Fr. EUGEN GIURGICĂ a continuat drumul de formare ecumenică din acest an  trasat de studiul documentului „Unitatis redintegratio”.

Fr. ALBERT GOȘMAN, OFMCap: Actualitate: Papa Francisc –  Pacea, un drum de parcurs împreună.   

Pr. Ortodox IUSTINIAN ALUPEI ne-a vorbit despre Familia în tradiția   Orientală punând în lumina dificultățile imaginii familiei în zilele noastre si urgența consolidării principiilor religioase de unitate a familiei și implicit rolul familiei în viața Bisericii.        

Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul de a ne putea ruga, cunoaște, dialoga și împărtăși experiențe din viața noastră, fiecare în comunitatea în care trăim.        

Următoarea întâlnire va fi în luna ianuarie 2016, în zilele 22-24, în cadrul săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

Fr. Eugen Giurgică, OFMCap        

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.