Ecumenism martie Onești

Ca toți să fie una

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

La centrul de spiritualitate franciscano-capucină și activități ecumenice, în zilele 11-13 martie 2016, un grup de aproximativ 30 de persoane s-au adunat pentru a cunoaște drumul ecumenic al Bisericii, pentru formare si rugăciune. Au participat credincioși din Onești, Bacău, Faraoani și Roman. 

Aceste zile au fost caracterizate de momentele liturgice, Sf. Liturghie, adorația crucii, adorație euharistică, calea crucii, spovezi, clocvii spirituale, conferințe.   

Ziua de sâmbătă a avut în centrul atenției și cele trei conferințe ținute de Sr. Elisabeta Balint, care ne-a prezentat documentul „Consecințe ecleziologice și canonice ale naturii sacramentale a Bisericii”, Ravena 2007. Acest document tratând fundamentele sinodalității și ale autorității în trei nivele: local, regional și universal.           

Fr. Albert Goșman ne-a prezentat câteva aspecte de actualitate din drumul ecumenic al bisericii: trei ani de pontificat ai Sf. Părinte Papa Francisc, a păstra, ecumenismul suferinței și milostivirea, întâlnirea dintre Papa Francisc și Patriarhul ortodox Kirill al Moscovei și al întregii Rusii, etc. 

Pr. Iustinian Alupei, preot ortodox din eparhia de Onești, ne-a împărtășit emoția sfântă trăită în urma întâlnirii dintre Papa Francisc și Patriarhul ortodox Kirill al Moscovei și al întregii Rusii, punctând importanța întâlnirilor dintre Pontifii catolici și Patriarhii bisericilor ortodoxe, totodată necesitatea ca creștinii să fie uniți în a-l predica pe Cristos în fața noilor provocări ale societății de astăzi. 

Întâlnirea noastră s-a încheiat duminică cu Sf. Liturghie la Sanctuarul Fericitul Ieremia, încredințând activitățile noastre celui ce este ”punte între răsărit și apus” așa cum l-a numit Sf. Papa Ioan Paul al-II- lea la liturghia de beatificare în ziua de 30 octombrie 1983. Următoarea întâlnire de rugăciune pentru unitatea creștinilor va avea loc în luna mai, în zilele 27-29. Pace și unitate tuturor.      

Fr. Eugen Giurgică, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.