Capucini romani in cautarea autenticitatii

Zilele de 22, 23 și 24 februarie au constituit pentru fraternitatea capucină a Custodiei „Fericitul Ieremia” o perioadă de har, în care frații au meditat împreună, avându-l drept călăuză pe Fr. Giovanni Battista Urso, Ministru Provincial al Capucinilor din Calabria (IT), la vocația lor, încercând astfel să pătrundă în misterul chemării divine de a-l urma pe Cristos „pe calea umilinței și a carității” pe urmele sf. Francisc, ale confratelui și patronului nostru spiritual, ca și al celorlalți frați care ne-au precedat pe calea sfințeniei.
Prima zi a fost dedicată unui excursus spiritual în istoria și evoluția modului în care vocația a fost receptată de-a lungul timpului de către toți aceia care au răspuns chemării lui Dumnezeu.
Ziua a 2-a a fost dedicată dezbaterii unei teme esențiale pentru trăirea franciscano-capucină, aceea a minorității, cu alte cuvinte a trăirii kenotice a sfaturilor evanghelice, în special a sărăciei.
Ultima zi a fost rezervată studierii și aprofundării unei alte teme esențiale, cea a fraternității, întrucât valorile vieții noastre trebuiesc trăite în fraternitate iar primul loc de apostolat al unui frate capucin este fraternitatea.
Pentru a fi autentici fii ai sf. Francisc, este necesară în viața noastră o schimbare, o convertire a fiecăruia dintre noi, iar consecința acestei metanoia personale se va oglindi în mod necesar și în viața fraterni-tăților noastre, în transformarea lor în autentice mărturii de ardoare și simțire creștină.
Zilnic, conferințelor ținute de fr. Giovanni Battista Urso le-au urmat discuții de grup, adevărate momente de trăire fraternă, în care fiecare dintre frați a putut împărtăși celorlalți din experiența personală, și-a putut exprima așteptările și soluțiile pe care le întrevede pentru rezolvarea diverselor probleme cu care se confruntă tânăra fraternitate capucină a Custodiei noastre, cu toții exprimându-ne speranța de a putea fi astfel semne veridice în și pentru Biserica noastră locală, ai cărei fii suntem.

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.