Campus vocațional

Veniți și vedeți!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

 

 

Răspunzând invitației fraților capucini, un număr de 56 adolescenți din clasele a VII-a și a VIII-a, provenind din diferite localități catolice din jurul Romanului și a Bacăului, ca și de pe Valea Trotușului, s-au întâlnit la Onești timp de trei zile (18-20 aprilie), pentru a cunoaște mai bine Liceul Teologic „Fericitul Ieremia”, unde mulți dintre ei se gândesc să-și continue studiile liceale în următorii patru ani din viața lor, pentru ca apoi să-și dedice viața slujirii lui Dumnezeu și aproapelui  ca frați capucini.         

În acest scurt timp, tinerii au făcut cunoștință nu numai cu posibila lor viitoare casă, dar și cu frații capucini și cu colegii lor mai mari, care le-au fost alături, îndrumându-le primii pași în această nouă realitate, au cunoscut figura și spiritualitatea fratelui Ieremia, patronul spiritual al acestui locaș de cultură, li s-a prezentat spiritualitatea franciscană, au legat prietenii între ei și cu colegii lor mai mari, s-au rugat și jucat împreună cu spontaneitatea specifică vârstei.       

În cursul dimineții zilei de joi, după sf. Liturghie și micul dejun, s-au reîntors la casele lor, neputându-se astfel „bucura” de zăpada proaspăt căzută și de bulgăreala aferentă!           

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap    

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.