Campus vocațional

Veniți și vedeți!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 22-25 aprilie, la sfârșitul săptămânii „Școala altfel” de la școlile din localitățile lor de origine un grup de 52 de adolescenți din clasele a VII-a și a VIII-a au venit la Campusul vocațional al Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” din Onești, pentru a vedea o „altfel de Școală”. Și-au astâmpărat astfel curiozitatea tineri veniți din zona Romanului, a Bacăului și, bineînțeles (cei mai mulți) de pe Valea Trotușului.           

Alături de ei, ca animatori, au participat și trei studenți teologi capucini, dar și nouă seminariști de la  Liceu, care, sub îndrumarea fr. Irimia Bejan, au căutat ca cei veniți la Campus să se simtă „ca… la călugări acasă”.       

După ce a fost pusă la grea încercare capacitatea logistică a fr. Irimia (joi seara, în ziua sosirii, mai lipsea un pat!), cele trei zile… pline (vineri, sâmbătă și duminică) au trecut repede, aceasta și datorită programului ce a cuprins rugăciunea, masa, joaca, cunoașterea reciprocă și a noii realități în care se aflau, odihna, totul altfel decât „ca la mama acasă”.

Adolescenții i-au cunoscut astfel pe sf. Francisc, pe Padre Pio, pe Fericitul Ieremia, „gazda” evenimentului, dar și activitatea Liceului și perspectivele lor pentru viitor. Mulți au căutat răspuns la întrebările lor atât în sacramentul spovezii, cât și în îndrumarea spirituală a animatorilor și a fraților ce activează la Liceu și la Sanctuar.           

Luni, 25 aprilie, după rugăciunea de dimineață și după micul dejun, tinerii au plecat spre casele lor, unii promițând că vor reveni și la examenul de admitere, și eventual, la toamnă!  

Mărturie a acestei bucurii pascale (a adolescenților, dar și a fraților!) stau și fotografiile de mai jos.          

Fr. Petre-Marian Ianoș, OFMCap  

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.