Campus Onești

„Francisc, prietenul meu”

-campus vara impreuna onesti capucini-

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 10-15 iulie 2017, în incinta sanctuarului și a mănăstirii ,,Fericitul Ieremia” din Onești, frații minori capucini au organizat un campus al copiilor intitulat ,,Francisc prietenul meu”. Copiii, în număr de aproximativ 150, însoțiți de 35 de animatori au avut parte de zile binecuvântate, zile în care bucuria și buna dispoziție erau la ele acasă.     

Activitatea a început luni, 10 iulie, în jurul orei 9:00, când cei mici însoțiți de părinți pășeau cu emoție și nerăbdare prin curtea sanctuarului, căutându-și fiecare echipa în care a fost repartizat. Astfel, aceștia au fost împărțiți în cinci echipe, fiecare având o culoare reprezentativă pentru grup. Campusul a fost deschis de salutul părintelui Eugen Giurgică, preot capucin, care în cuvinte simple, dar pline de profunzime și iubire a căutat să explice scopul și tema acestui campus.     

Programul zilnic al acestui campus era împărțit în două momente. În prima parte, care ținea de la ora 9:30 până la prânz, copiii erau invitați prin intermediul catehezelor ținute de fr. Eugen Giurgică și fr. Octavian Vacaru, a rugăciunii și a laboratoarelor de creație să reflecteze asupra anumitor aspecte din viața sfântului Francisc din Asissi. A doua parte, care era cuprinsă în intervalul de timp 15:00- 17:00, era destinată în special vizionării unor piese de teatru, pregătite de animatori, care aveau rolul de a pune în act acele aspecte din viața sfântului Francisc care erau prezentate la cateheze. Totodată, timpul de după amiază era destintat în mod special jocurilor. Bansurile, atât de dorite de cei mici și de cei mari, erau punctele de legătură între activități și momente de înviorare pentru copii.          

Ziua de joi, 13 iulie, a fost una specială pentru copii, deoarece activitatea din această zi s-a desfășurat la Slănic- Moldova. Copiii, prin culoarea tricourilor, prin cântece, prin bansuri, dar mai ales prin bucuria și buna dispoziție, au atras privirile multor turiști din această stațiune.        

Ziua de sâmbătă, 15 iulie, a avut un caracter aparte, dat fiind că era ultima zi de campus. În cursul dimineții copiii au avut ocazia de a vizita Sanctuarul Fericitului Ieremia și de a cunoaște puțin din viața lui. După-amiază, unii dintre ei însoțiți și de părinți, s-au adunat pentru a participa la un spectacol oferit de animatori și  de copii cu ocazia încheierii acestui campus.     

Aceste zile au fost într-adevăr zile de har…, zile în care zâmbetul a luat locul cuvintelor…, zile în care s-a respirat ,,aerul copilăriei”. Pentru aceste zile minunate trebuie să adresăm un gând de recunoștință și mulțumire în primul rând Bunului Dumnezeu, fără de care nu putem face nimic. Totodată dorim să aducem un gând de mulțumire și fraților capucini pentru grija și disponibilitatea lor. Un călduros ,,Mulțumesc!” adresăm organizației umanitare Grenlandsaksjonen pentru sprijinul și susținerea lor. Un mare, super, mega ,,Mulțumesc!” adresăm voluntarilor. Dragi animatori, vă mulțumim pentru timpul, energia, disponibilitatea și dăruirea de care ați dat dovadă în aceste zile.  De asemenea, dorim să mulțumim părinților acestor copii pentru că au avut încredere în noi și în aceste frumoase creaturi pe care i-au adus aici. Vă mulțumim tuturor, iar pe cei mici îi așteptăm pe 9 septembrie pentru a ne bucura de o zi petrecută împreună.       

Pace și bine!       

Fr. Octavian Vacaru, OFMCap          

           

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.