Ca toți să fie una!

„Ca toți să fie una!”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În zilele 18-20 septembrie 2015 la centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină și Activitate Ecumenică din Onești (BC) au avut loc trei zile de har, rugăciune, dialog și confruntare frățească pentru aceeași cauză comună: rugăciunea lui Cristos, „Ca toți să fie una”. 

În ziua de sâmbătă 19 septembrie în centrul atenției noastre am avut prezentarea Fr. EUGEN GIURGICĂ Taize – comunitatea din Taizé având o istorie lungă de 75 de ani este un vis de reconciliere posibilă într-un continent sfâșiat de al doilea război mondial și într-o Biserică aflată în căutarea unității. Astăzi Comunitatea din Taizé a devenit o realitate stimată de liderii Bisericilor creștine și de responsabilii Uniunii Europene, apreciată mai ales de tineri, care fac din ea una dintre țintele lor preferate de călătorii și pelerinaje. Anul 2015 este pentru Comunitatea din Taizé un an de celebrări cu trei aniversare importante: la 12 mai, fratele Roger, fondatorul, ar fi împlinit 100 de ani, și la 16 august va fi a 10-a comemorare a morții sale și a 75-a aniversare a întemeierii comunității.

Conferință Fr. ALBERT GOȘMAN, OFMCap: Papa Francisc: 1 SEPTEMBRIE – Ziua Mondială de Rugăciune pentru Îngrijirea Creației.

Pr. Ortodox ZAHARIA– ne-a vorbit despre Spiritualitatea Sfintei Cruci în tradiția Orientală.      

Drumul de formare ecumenică din acest an este trasat de studiul principalelor divergențe și apropieri între biserica Ortodoxă și cea Catolică, având în centrul atenției enciclica „Ut unum sint”.     

Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul de a ne putea ruga, cunoaște, dialoga și împărtăși experiențe din viața noastră, fiecare în comunitatea în care trăim.        

Următoarea întâlnire va fi în luna noiembrie, în zilele 27-29, în preajma sărbătorii Sf. Andrei, mare apostol si martor al fidelității față de învățătura lui Cristos.           

Fr. Irimia Bejan, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.