Al II-lea Capitol electiv al Fraților Capucini din Custodia „Fericitul Ieremia”

Al doilea capitol electiv al Fraților Minori Capucini din Custodia „Fericitul Ieremia”

În perioada 6-9 iulie 2011 s-a celebrat la Onești al doilea capitol electiv al Fraților Minori Capucini din România, fiind prezidat de către fr. Leonardo Izzo, ministrul provincial al capucinilor din Napoli.

Pr. Leon Budău a fost reales, 07 iulie 2011, custode al Custodiei Ordinului Fraților Minori Capucini din România în cadrul Capitulului electiv al custodiei care s-a desfășurat în perioada 06-09 iulie 2011 la Onești, în Conventul „Fericitul Ieremia”. Primul Consilier a fost reales și el în persoana fratelui Filippo Aliani. Cel de-al doilea Consilier a fost ales fratele Petre-Marian Ianoș. La alegerea custodelui și a consiliului au participat 36 de frați cu profesiune solemnă.

A doua zi, la încheierea lucrărilor capitulare, la ora 12.30, frații s-au întrunit în cripta sanctuarului în prezența Fericitului Ieremia, unde s-au rugat Ora medie și au intonat imnul Magnificat . Au urmat apoi promisiunile și jurământul custodelui, îndemnurile din partea ministrului provincial și îndemnurile custodelui, care a invitat întreaga fraternitate la trăirea vocației noastre de frați pe urmele sfântului Francisc și după exemplul Fericitului Ieremia.

Pr. Leon Budău, originar din Galbeni (BC), s-a născut în ziua de 15 august 1971 la Bacău. În anul 1994 merge în Italia unde va face primele etape de formare la sfârșitul cărora va face profesiunea simplă la 18 septembrie 1995 la Arienzo (Italia). Între anii 1996-2001 va absolvi Facultatea de Teologie la „Pontificia Facoltŕ dell’Italia Meridionale sezione S. Luigi” din Italia. La 6 septembrie 1998 face profesiunea solemnă. La 30 iunie 2001 este hirotonit diacon la Napoli, de către ES ep. Giuseppe Costanzo. În ziua de 15 decembrie 2001 este hirotonit preot la Onești, de către ES ep. Aurel Percă. Din 2001 până în 2004 va activa ca vicar la Conventul de Noviciat din Borzești. Din 2004 până în momentul alegerii a fost guardian și formator al comunității studenților din Roman. În 2005 la constituirea custodiei, fr. John Corriveau, ministru general OFMCap, îl numește ca prim consilier pe pr. Leon Budău, custode fiind pr. Ubaldo Oliviero, iar în luna iulie a anului 2008 este ales custode.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.