A trecut la Domnul pr. Mario Querini

În seara zilei de 20 martie 2017, în urma unei complicații cardiace, a trecut la Domnul pr. Mario Querini OFMCap.
Sfânta liturghie de înmormântare va fi celebrată miercuri, 22 martie 2017, la ora 11.00, în Parohia Centocelle din Roma.

Pr. Mario Querini s-a născut la Roma pe 7 februarie 1933, fiind cel de-al doilea fiu al lui lui Vincenzo și Concetta Camerchioli. A îmbrăcat haina serafică la Noviciatul din Fiuggi (FR) pe 29 octombrie 1955, cu numele de Vincenzo din Roma, devenit mai apoi „Pr. Vincenzone”, nume cu care a fost amintit timp de mai mulți ani. Pe 30 octombrie 1956 a emis profesiunea simplă iar pe 31 octombrie 1959 profesiunea solemnă la Viterbo. Tot aici a fost hirotonit și preot, prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a Mons. Luigi Rosa, Episcop de Bagnoregio, pe 16 iulie 1960.

Pr. Mario s-a angajat intens în studiu, care i-a fost susținere în activitățile pastorale desfășurate: în anul 1962 a obținut diploma în Teologie Pastorală la Institutul din Lateran iar în anul 1969, la aceeași universitate, a terminat studiile de specializare în Teologie. Ulterior a frecventat unele studii de actualizare catehetică iar în anul 1997 studii de specializare în Evanghelizare la Ateneul Pontifical „Antonianum”, cum era numit în acel timp. La același Ateneu, în anul 2000 a obținut titlul de Doctor cu o teză în Ecumenism.          

Imediat după hirotonirea ca preot, pr. Mario a fost trimis la Parohia Centocelle, o prezență apreciată mai ales de către tineri. În anul 1979 a fost numit capelan la „S. Spirito” în Sassia. De aici, în anul 1982, a fost numit paroh la „San Lorenzo” – Roma. În timpul acestei slujiri de paroh a fost invitat să fie membru al Comisiei Ecumenice a Diecezei de Roma, angajare care a dus la apariția unui grup ecumenic în parohia „San Lorenzo”. După această experiență ecumenică, pr. Mario a cerut să fie trimis în România ca misionar, obținând această permisiune în ziua de 4 iulie 1991. În acest fel s-a născut proiectul Casei Ecumenice din Onești, dedicată Sfintei Fecioare Maria – „Domus Mariae”. Activitatea ecumenică a pr. Mario s-a intersectat cu prezența fraților capucini din Napoli la Onești, îndeplinind pentru atâtea generații de seminariști și frați capucini în formare rolul de director spiritual.        

Odată cu înaintarea în vârstă și agravarea problemelor de sănătate, pr. Mario a fost nevoit să se întoarcă în Italia (2015) în Infirmeria provincială. În seara zilei de 20 martie 2017, la ora 21.30, în timpul transportării de urgență către spitalul Vanini, din cauza unei complicații cardiace, pr. Mario și-a încheiat călătoria pământească, plecând în casa Tatălui.          

Frații capucini din Custodia „Fericitul Ieremia” aduc un pios omagiu celui care le-a călăuzit pașii pe drumul vocației și al formării de frați capucini, fiindu-i recunoscători pentru exemplul de viață și angajare ecumenică, activitate pe care a îndrăgit-o și pe care a exercitat-o cu mult zel.      

Dumnezeu să-l primească în rândul sfinților săi!    

Fr. Daniel-Cosmin Constantin OFMCap,
Secretarul Custodiei „Fericitul Ieremia”

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.