Ziua persoanelor consacrate din zona Onești

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 5 februarie 2017, s-a sărbătorit ziua vieții consacrate pe zona Onești, în casa Surorilor Benedictine ale Divinei Providențe din Oituz. Cu această ocazie s-au adunat surorile din congregațiile din zona Onești, precum și frații minori capucini de la Sanctuarul Diecezan „Fericitul Ieremia” din Onești.

ntâlnirea a început cu un moment de meditație pregătit de pr. Albert Goșman (ofmcap), în cadrul căruia i-a invitat pe cei prezenți la o reflecție asupra mesajului Sfintei Fecioare Maria de la Fatima, anul acesta împlinindu-se 100 de ani de la aparițiile Maicii Domnului. În 1917 trei păstorași, Francisc, Iacinta și Lucia, au primit vizita îngerului păcii care îi îndemna la rugăciune și la penitență pentru ispășirea păcatelor lumii. Aceste vizite au continuat cu aparițiile Sfintei Fecioare care i-a îndemnat la penitență, la rugăciune, în special rugăciunea Sfântului Rozariu, cerând ca să fie instituită devoțiunea către Inima ei Neprihănită și ca Rusia să fie consacrată Inimii ei Neprihănite de către Sfântul Părinte. Pr. Albert a căutat să sublinieze aspectul particular al acestor ultime două cereri, ca fiind conținutul esențial al mesajelor de la Fatima. Reflecția s-a încheiat cu consacrarea celor prezenți Inimii Neprihănite a Mariei.

Surorile și frații s-au îndreptat apoi în procesiune spre parohia Preasfânta Treime, cântând și  purtând lumânări aprinse pe care le-au depus înaintea altarului din Biserica Preasfânta Treime. În cadrul Celebrării Euharistice frații și surorile au reînnoit profesiunea voturilor, al ascultării, al castității și al sărăciei, încredințându-se în ajutorul Maicii Domnului, Sfânta Fecioară Maria, pentru a reînnoi disponibilitatea lor și astfel să înflăcăreze bunul Dumnezeu, izvorul tuturor vocațiilor, prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, flacăra vocației lor. Apoi pr. Irimia Bejan (ofmcap) a vorbit în cadrul omiliei despre frumusețea vocației la viața consacrată, despre importanța acceptării acestei chemări, care include atât renunțare cât și recompense, după cum însuși Isus ne spune în Evanghelie. S-a adresat părinților pe care i-a încurajat ca să nu fie o piedică în calea vocației copiilor lor ci să se roage pentru ei, celor care se simt chemați i-a încurajat să accepte chemarea lui Dumnezeu, iar fraților și surorilor prezente, care au acceptat chemarea Domnului, le-a adresat cuvintele Mântuitorului din această Duminică, a V-a de peste an: Voi sunteți sarea pământului. Voi sunteți lumina lumii. (Mt 5,13-14). Pe aceștia din urmă i-a încurajat să dea mărturie despre bucuria urmării lui Cristos, bucurie care să fie contagioasă.

După împărtășirea unui prânz și a unui moment de fraternitate, în care s-au comunicat câteva informații organizative din partea comisiei zonale, surorile și frații au încheiat cu un moment de adorație euharistică, ca mulțumire pentru darul vocației și pentru darul acestei sărbători, a vieții consacrate.

Pace și bine!

Fr. Alois Bulai, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.