Zâmbește și fii bun…

Zâmbește și fii bun…

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 12-14 mai 2017, Centrul de Spiritualitate Franciscano-Capucină și Activitate Ecumenică „Dominus Mariae” din Onești, a fost gazda unei frumoase activități intitulată: „ISA și Prietenii”. Aici, membrii Asociației „Iubire, speranță și ajutor” (ISA) din Roman, în colaborare cu Frații Minori Capucini au organizat un weekend al bucuriei pentru un grup de aproximativ 30 de tineri și copii din Complexul „Familia mea”.                

Astfel, în ziua de 12 mai, acest grup de copii însoțiți de membrii și voluntarii asociației au pornit la drum cu destinația Onești. Dacă în autocar, liniștea provocată de uimire și curiozitate era la ea acasă, odată ajunși la destinație, ea a fost nevoită să intre în vacanță căci râsul, energia și „glasurile” pruncilor începeau să-și facă simțită prezența. Prima seară a fost destinată jocurilor și dansurilor care s-au încheiat bineînțeles cu mersul la culcare, însă „somnul” s-a lăsat așteptat, căci împărtășirile și poveștile spuse în cameră la lumina lunii și în pijamale erau foarte intense.    

A doua zi, spre surprinderea voluntarilor, acești tineri și copii care cu greu s-au lăsat „răpuși” de somn, aveau să dea deșteptarea până și cocoșului de pe gardul vecinului care trebuia să anunțe zorii zilei. Această zi, avea să fie pentru mulți dintre ei acea zi în care pășești pe un tărâm nou și iei „o piatră în gură”. Pentru unii dintre ei, acest „tărâm nou” a fost tocmai călătoria cu trenul de la Onești spre Salina din Târgu-Ocna. Dacă aici erau destule pietre printre șinele de cale ferată, odată ajunși în salină majoritatea dintre ei au fost nevoiți „să ia în gură un bulgăre de sare” sau să atingă cu limba pereții salinei. Culoarea verde a tricourilor pe care le purtau, dansurile, jocurile și zâmbetul de pe chipul lor au făcut ca flash-urile și privirea multor turiști aflați acolo să fie îndreptate spre ei.  Această zi s-a încheiat cu o serată, în care unii voluntari și copii și-au arătat câteva dintre talentele, aptitudinile lor.        

Cea de-a treia zi a fost mai specială, dat fiind că era și duminică. Întreg grupul s-a îndreptat spre Sanctuarul „Fericitul Ieremia” , unde părintele Lucian Dumea, custodele fraților capucini  din România, îi aștepta pentru a celebra Sfânta Liturghie. La cuvintele de învățătură, părintele Lucian i-a invitat pe cei prezenți la o conștientizare a prezenței lui Isus în inima și sufletul lor și totodată le-a lansat invitația de a fi mai buni, de fi un ajutor, un prieten pentru cei de lângă ei. După sfânta Liturghie a urmat prânzul, pentru ca mai apoi copii să se îndrepte spre parcul orașului, unde prin jocurile și dansurile lor au reușit să atragă privirea și aplauzele trecătorilor. Spre seară, acești tineri însoțiți de voluntari s-au reîntors la Roman, căci de luni fiecare dintre ei trebuia să-și reia activitatea de zi cu zi.

Au fost zile binecuvântate.., zile de bucurie.., zile în care s-a respirat „aerul copilăriei”, iar pentru acest lucru trebuie adresat un sincer și călduros „MULȚUMESC”. În primul rând Bunului Dumnezeu, apoi membrilor asociației ISA (Frona Marieta, Dumitrescu Agneza și Giurgi Lucia), fraților minori capucini, voluntarilor (frați conventuali, surori dorotee și tineri din Roman) și nu în ultimul rând copiilor.

Fr. Octavian Vacaru, OFMCap        

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.