Târgu Lăpuș: Calea Sfintei Cruci pe străzile orașului

Crucii tale ne închinăm, Stăpâne!     

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În seara zilei de 26 aprilie, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de la ora 18.00, la Târgu Lăpuș (MM), unde există o comunitate capucină, s-a desfășurat pentru prima dată, la inițiativa părintelui Paroh, Silviu Hodiș, Calea Sfintei Cruci pe străzile urbei. 

Traseul i-a purtat pe credincioșii participanți de-a lungul principalelor obiective ale localității: sediul poliției municipale, Biserica Reformată, sediul Primăriei, Biserica-soră Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, de unde a început acest pelerinaj-participare la suferințele mântuitoare ale lui Isus Cristos.

Crucea, de o dimensiune impresionantă, a fost purtată pe umeri de frați și tineri, ca un simbol al trăirii credinței și al implicării lor în viața socială a urbei.

De menționat că la acest eveniment au participat și frații din mănăstirea  capucină  „Sfântul Francisc” din Sighetu Marmației (MM), împreună cu un grup de tineri, un gest de fraternitate și colaborare demn de apreciat, pentru care le mulțumim și le suntem recunoscători.   

Fr. Petre-Marian Ianoș, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.