Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Onești (18-25 ianuarie 2020)

PROGRAMUL CELEBRĂRILOR

Duminică 19 ianuarie
-ora 18,30 Sanctuarul Fericitul Ieremia Valahul: Sfânta Liturghie

Marți 21 Ianuarie
-ora 18,00 Parohia Sf. Petru și Paul: Sf. Liturghie

Miercuri 22 Ianuarie
-ora 19.00 Surorile lui Isus Răscumpărătorul: Celebrare pentru Reconciliere

 Joi 23 Ianuarie
-ora 18,00 Parohia Sf. Tereza: Sf. Liturghie

Sâmbătă 25 Ianuarie
-ora 19,00 Casa Ecumenică (Centrul de Spiritualitate): Celebrare Ecumenică cu prezența preoților din Onești, a credincioșilor și a grupului de rugăciune pentru unitatea Bisericii.

Tema de anul acesta se bazează pe un citat luat din cartea Faptele Apostolilor (Fap 28,2): „Ne-au arătat o bunăvoință neobișnuită”. Materialul și rugăciunile au fost pregătite de Bisericile creștine din Malta și Gozo. La 10 februarie 2019, aceștia au celebrat sărbătoarea Naufragiul Sfântului Paul, moment descris pe larg în ultimele capitole ale cărții Faptele Apostolilor.

Paul împreună cu 276 de pasageri (centurion, soldați, marinari și prizonieri) se îndreaptă pe o corabie spre Roma. Chiar dacă este prizonier, Dumnezeu lucrează prin intermediul lui. Aflați pe mare, ei sunt la voia valurilor și a furtunii care se dezlănțuie. Paul se arată ca un factor de coeziune, de apropiere între toți cei prezenți. Este un om al credinței, pe care o trăiește și pe care o insuflă și altora. El îndeamnă la unitate, la împărțirea hranei și la renunțarea la siguranțele omenești, fapt ce trezește curajul și încrederea tuturor.

Naufragiind, toți ajung pe insula Malta, unde sunt surprinși de ospitalitatea locuitorilor oferită tuturor membrilor corabiei, fără nicio discriminare. Aceeași providență lucrează de data aceasta prin bunăvoința neobișnuită și neașteptată a unor străini. Fără a fi atenți la diferențe, ei oferă hrană și căldură sufletească. De aici se desprinde o nouă concluzie: în fața atâtor migranți din zilele noastre, unitatea creștinilor transpare în atitudinea de bunăvoință și primire nediferențiată.

Ne însușim rugăciunea Bisericilor din Malta pentru instaurarea unității creștine: „Doamne, noi îți mulțumim pentru darul iubirii tale pline de compătimire! Te rugăm ca Bisericile noastre să fie mereu gata să primească darurile tale, unele de la altele! Dăruiește-ne un spirit de generozitate față de toți, pe măsură ce înaintăm împreună pe calea unității creștine! Amin”.

 “CA TOȚI SĂ FIE UNA”(In 17,21)

Album foto: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Onești (18-25 ianuarie 2020)

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.