Roman: Vizita Relicvei insemnate a Fericitului Ieremia in parohia „Isus Bunul Pastor”

Vineri, 25 mai 2018, într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii din parohia „Isus Bunul Păstor” din Roman, împreună cu părintele paroh Iacob Stolnicu, au primit în mod solemn Relicva însemnată a Fericitului Ieremia, adusă de pr. Ubaldo Oliviero, promotorul devoțiunii Fericitului Ieremia, însoțit de frații capucini din conventul „Sfântul Padre Pio” din acest oraș.

După salutul călduros al părintelui paroh, a urmat discursul pr. Ubaldo, care și-a manifestat bucuria de a fi prezent din nou, după 10 ani, în această parohie cu osemintele Fericitului Ieremia. În continuare, credincioșii s-au rugat sfântul Rozariu, în cinstea Sfintei Fecioare Maria, pe care în această lună o venerăm într-un mod deosebit.

Evenimentul a culminat cu Sfânta Liturghie, prezidată de pr. Leon Budău, care, ținând și cuvântul de învățătură, a subliniat virtuțile Fericitului Ieremia, propunându-l ca model de credință și de viață creștină, întrucât exemplul și mărturia sa sunt încă actuale. La sfârșitul celebrării, pr. Ubaldo i-a înmânat părintelui paroh un tablou ca amintire a acestei vizite a Fericitului Ieremia, invitându-l atât pe el cât și întreaga comunitate să vină la rândul lor la Sanctuarul Fericitului din Onești. De asemenea, pr. Iacob, păstorul comunității, i-a îndemnat pe credincioși să se apropie de racla Fericitului și să se roage cu multă încredere, prezentând fiecare dorințele și nevoile sale.

Acest moment s-a încheiat cu venerarea de către credincioși a Relicvei însemnate.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru darul pe care l-a făcut poporului nostru prin Fericitul Ieremia și ne rugăm să reverse asupra noastră, a tuturor, belșug de haruri, prin mijlocirea acestui prim român ridicat la cinstea altarelor, pe care sperăm să îl putem numi cât mai curând cu titlul de „Sfânt”.

Fr. Iulian Ghiurca, OFMCap

Album foto: Roman „Isus Bunul Păstor”: Vizita Relicvei însemnate a Fericitului Ieremia” (25 mai 2018)

 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.