Roman – Hramul Conventului „Sfântul Padre Pio” (23 septembrie 2014)

Sfinte Padre Pio, roagă-te pentru noi!

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Marți, 23 septembrie, noi, frații capucini din Roman, am sărbătorit hramul conventului noatru din localitate, Sfântul Padre Pio. Liturghia de hram, precedată de rugăciunea Rozariului, a fost celebrată în biserica parohială „Isus, Bunul Pastor” la ora 18.00.

Au participat aproximativ douăzeci de preoți, persoane consacrate din diferite congregații religioase, terțiari franciscani și credincioși din parohiile din localitate și din împrejurimile Romanului. Ne-am bucurat mult că atât altarul, cât și restul bisericii au fost pline.  

Celebrantul principal a fost Pr. Lucian Iosif Dumea, custodele fraților minori capucini din România, avându-i alături pe Pr. Francisc Fărcășel, parohul bisericii „Isus, Bunul Pastor” și pe Pr. Daniel Cosmin Constantin, secretarul custodiei fraților minori capucini.        

Predica a fost ținută de Pr. Cosmin, care a subliniat faptul că atunci când privim la Padre Pio, trebuie să vedem nu numai partea măreață, extraordinară (extazele, stigmatele, bilocațiile, citirea conștiințelor etc), dar și partea mică, obișnuită, caracterizată de umilință și ascultare, pe care și noi, oamenii obișnuiți, putem și suntem chemați de Domnul să o trăim zi de zi.        

Sfânta liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea cu relicva Sfântului Padre Pio. Apoi, pentru a întregi bucuria sărbătorii, a urmat la conventul nostru o agapă frățească.           

Mulțumim tuturor celor care au luat parte la bucuria noastră, mai ales terțiarilor franciscani, membrilor grupului de rugăciune „Padre Pio”, preoților din parohie și corului bisericii, care ne-au sprijinit pe parcursul pregătirilor și la liturghia de hram.

Domnul să ne dăruiască tuturor, pentru meritele slujitorului său Padre Pio, harul umilinței și al statorniciei în bine!

Fr. Lucian Dămoc, O.F.M. Cap.

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.