Reculegere de Advent

Adventul și Sfânta Liturghie 

Sâmbătă, 7 decembrie 2019, frații capucini din Custodia „Fericitul Ieremia” s-au reunit împreună în conventul din Onești pentru o zi de reculegere și de pregătire la marea sărbătoare a Nașterii Domnului, sub călăuzirea spirituală a fr. Ciprian Vacaru.

Acesta ne-a prezentat, cu privire la perioada Adventului, evoluția istorică și specificul acestui timp față de Postului Mare. În comparație cu Postul Paștelui unde omul este invitat să se convertească, invitat să facă fapte de caritate, pocăință, timpul Adventului accentuează mai mult lucrarea pe care o face Dumnezeu prin venirea Fiului Său.

Cu privire la Sfânta Liturghie, fratele Ciprian ne-a vorbit despre Antifona la intrare și Rugăciunea zilei. Antifona la intrare este, în general, formată dintr-un verset sau mai multe versete dintr-un psalm și ne orientează gândurile spre misterul timpului liturgic sau al sărbătorii. Rugăciunea zilei este rezultatul meditării Cuvântului lui Dumnezeu și exprimă, în general, caracterul celebrării. În perioada Adventului, Antifona la intrare și Rugăciunea zilei evidențiază  faptul că Dumnezeu vine (ca să lumineze omul; să-l locuiască; să-i aducă viața, mântuirea, și libertatea), iar omul este invitat să aștepte și să se pregătească.

Momentul de reflexie a fost urmat de Sfântă Liturghie, concelebrată de fratele custode Lucian Iosif Dumea împreună cu toți frații prezenți. Întălnirea s-a încheiat cu o agapă fraternă, la care frații și-au urat unii altora „Sărbători binecuvântate” și un ”An Nou plin de binecuvântări și împliniri!”

Fr. Adrian Benchea-Joca OFMCap

Album foto: Adventul și Sfanta Liturghie

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.