Prima intalnire din „Proiectul Vocational”

Zilele de 23-25 au fost zile binecuvîntate de Dumnezeu și însoțite de prezența maternă a Mariei, mama preoților, pentru Custodia noastră, dar mai ales pentru Mănăstirea din Borzești, care găzduiește desfășurarea Proiectului Vocațional, proiect inițiat cu ocazia anului sfintei preoții, și care se adresează tinerilor dornici să-l cunoască pe Isus Cristos, după spiritualitatea Sfîntului Francisc.
”Doamne ce vrei ca eu să fac?”. Cu această întrebare s-a deschis cea dintîi întîlnire, din cadrul Proiectului, desfășurată în luna octombrie. Cei 12 tineri prezenți la această primă întîlnire au avut ocazia să se îngenuncheze, asemenea lui Francisc, în fața Crucifixului din S. Damian și să reflecteze asupra acestei întrebări. Părintele Custode, Leon Budău, ne-a introdus în misterul vocației ca dar al lui Dumnezeu.
”De ce m-ați căutat?”. Ziua de sîmbătă a fost dedicată lui Isus adolescentul.
Părintele Lucian Iosif, cu acestă întrebare a inițiat un curs vocațional, care îl are ca model pe însuși Isus, prezentat în diferitele etape ale maturizării sale umane și vocaționale. Ziua de Duminică a fost ziua dedicată povestioarei ”Lacul”, care-l are ca personaj principal pe Simon pescarul. Viața sa a fost mereu legată de lac. De acel lac în care î-și desfășura activitatea și din care și-a hrănit familia, dar mai ales de acel lac interior, plin de pești și mii de vietăți frumoase.
Cu Liturghia Duminicală celebrată ca mulțumire lui Dumnezeu, s-a încheiat această primă întîlnire, cu speranța de a ne revedea în luna noiembrie pe data de 13-15, într-un număr cît mai mare.

Mărturie:

„În aceste zile am avut ocazia să cunosc comunitatea Fraților Capucini din Borzești, de a reflecta mai intens asupra vocației mele și asupra vieții franciscane-capucine.

Sunt foarte încântat de ideea acestui Proiect Vocațional adresat tinerilor aspiranți la viața religioas’ sub exemplul Sf. Francisc și îmi doresc să particip la toate întâlnirie acestui Proiect.

Fie ca prin aceste experiențe, dialoguri, momente de rugăciune și fraternitate, noi, tinerii aspiranți, să fim fideli chemării lui Dumnezeu și să împlinim voia Lui.”

Saranci Daniel-Antonio,
student, anul III, Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor (FEAA), Iași

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.